Dette innlegget er merket med sponset fordi det er laget i forbindelse med et samarbeid jeg har med Helios, og innholder derfor økologiske produkter fra Helios. Disse produktene får du kjøpt i din nærmeste helsekostforretning, og i noen Meny butikker!

Helios krydder, kylling

Kylling er mange nordmenns middagsfavoritt! Også for meg… Men da velger jeg kylling av god kvalitet – med skinn. I denne oppskriften har jeg brukt Lerstang kyllingbryst som jeg har kjøpt i min lokale Meny butikk. Dette er en sunn og rask hverdagsmiddag! Hvis du skal servere den til de minste barna, så kan du gjerne kutte litt ned på chilimengden!

Kyllingbryst med pastasalat

Ingredinser (til 4 personer):
2 store kyllingbryst med skinn
1 ss Helios sitronpepper (med ekte sitron)
1 ss Helios tørket ramsløk
1 ts Helios flak av chili
1 ss meierismør eller rapsolje
4 porsjoner Helios økologiske speltskruer
1 glass salsa (jeg har brukt Sticky Fingers sin Broken Taco Tropical Ghost salsa)
1 glass syltet paprika, i grove biter
1 bunt vårløk, finhakket
4 plommetomater, i grove biter

Fremgangsmåte:
Bland sammen sitronpepper, ramsløk og chiliflak. Vend kyllingbrystene i krydderblandingen. 
Brun kyllingbrystene i en stekepanne i smør eller olje. 
Stek kyllingbrystene i ovnen på 180 grader til det har en kjernetemperatur på 63 grader. La kyllingen hvile i 10 minutter.
Kok speltpastaen i lettsaltet vann i 9-11 minutter til de er ferdigkokte. Hell av vannet og damp pastaene tørre.
Vend salsa, syltet paprika, vårløk og tomatbiter inn i pastaen.
Skjær kyllingbrystene i fingertykke skiver og server med pastasalaten. 

Tips:
Jeg har i tillegg toppet retten med frisk koriander for ekstra smak. I tillegg fikk jeg noen nyplukkede hundekjeksskudd som Kristin (@Ludokriss) hadde plukket som også fikk være med! Håndplukket, nyplukket – og rett fra skogen :-)

Kyllingbryst med pastasalat Helios