For noen dager siden viste jeg deg hvordan du lett kan filetere kveite hjemme på ditt eget kjøkken! Og nå er det på tide med litt inspirasjon til hva du kan bruke kveitefiletene til! En av de enkleste tilberedningsmåtene er å steke hele fileten i ovnen. Toppet med friske urter og sitron får du en kveitefilet som passer til både hverdag og fest! Gulrøttene har jeg bakt i ovnen i olivenolje og krydder. Mot slutten av steketiden tilsetter jeg honning, slik at gulrøttene blir gylne og deilig karamelliserte i honning.

Til 4 porsjoner

Ingredienser:
800 g kveitefilet (med eller uten skinn)
salt og pepper
4 ss smør
4 ss friske urter (som feks dill, timian og persille), finhakket
1 økologisk sitron
800 g gulrøtter
2 ss olivenolje
2 stk stjerneanis
2 kanelstenger
2 ss god honning

Fremgangsmåte:
Krydre kveitefileten med salt og pepper.
Smalt smøret i en kjele. Dra kjelen av varmen og vend inn urtene og saften fra 1/2 sitron.
Pensle bunnen på en ildfast form med urtesmøret. Legg kveitefileten i formen og pensle med resten av urtesmøret. Skjær en halv sitron i skiver og legg oppå kveitefileten.
Hvis gulrøttene ikke er så små og søte som de jeg fikk tak i, så kan du dele dem i grove biter. Ha gulrøttene i en annen ildfast form sammen med olivenolje, stjerneanis, kanel, salt og pepper.
Stek gulrøttene i ovnen på 190 grader i ca. 15-20 minutter til de begynner å bli møre. Vend inn honningen og stek videre på 180 grader til gulrøttene er møre og karamelliserte.
I det du har honningen på gulrøttene kan du også sette fisken i ovnen. Stek fisken på 180 grader til den er akkurat gjennomstekt, men fortsatt har en saftig kjerne. Dette tar ca. 12-15 minutter. Tiden kommer litt ann på tykkelsen på fileten. Det aller tryggeste er å bruke er digitalt kjernetemperatur og ta ut kveita når den har en kjernetemparatur på 50 grader. La kveita og gulrøttene hvile i 5 minutter før servering.