Er du en av dem som tenker at kjøttfri mandag er et bra tiltak både for kropp og miljø? Er du en av dem som synes at vegetarmat fungerer bedre i teorien enn i praksis? Er du en av dem som synes at tofu og bønner smaker litt lite og har litt rar konsistens? Er du en av dem som har tenkt til å begynne med en kjøttfri dag i uka, men ikke kommet helt igang enda? Nå kan redningen være her…..

oumph2

Landets MENY-butikker har nå fått inn merket OUMPH!, som er et soyaprodukt som kan erstatte kjøtt de fleste retter. Dette er både for deg som er vegetarianer, for deg som vurderer å spise litt mindre kjøtt – og for deg som er nysgjerrig! Jeg er nok i den siste kategorien, og må prøve ALLE nyheter. Dette er mest fordi jeg mener at man ikke kan si at feks Grandisosa eller rakfisk smaker dritt før man faktisk har smakt det.

oumph3

Visste du forresten at det nye begrepet nå er fleksitarianer. Det vil si at du spiser kjøtt, men at du spiser mer frukt, grønt, bønner og linser for kroppens – og for miljøets skyld! Kanskje er deltidsvegetarianer er bedre ord?

Uansett hva du spiser, så har altså nå OUMPH! kommet på markedet. Du kan se hele sortimentet og lese mer HER!

oumpg-burger

Jeg har ikke prøvd dette produktet enda, men tenkte jeg skulle prøve, og teste det ut i noen oppskrifter her på bloggen! Hvorfor? Fordi jeg er nysgjerrig, fordi flere og flere leter etter oppskrifter uten kjøtt, og fordi jeg liker ideen, tanken, designen og feelingen Oumph! har klart å skape! De har på en eller annen måte fått vegetarmat til å bli trendy og kult! Mange vil nok mene at det alltid har vært det, men jeg tror vegetarmat for mange er halvgode varianter i litt dårlig designede pakninger….. Og det har de definnitivt gjort noe med her! Og hvis dette kan bidra til at vegetarianere får et fullverdig alternativ når de er ute og spiser på restaurant, så roper jeg høyt hurra! Fra min tid på restaurantkjøkkenet kan jeg vel si at vegetarienere sjelden blir høyt prioritert når det kommer inn en bestilling på kjøkkenet. De får ofte servert de grønnsakene som er tilgjengelig, og sjelden noe eget tillaget med omsorg og kjærlighet. Dette har nok blitt vesentlig bedre de siste årene, men vi har enda LANGT igjen å gå!

Så: skru på gullrekka i kveld, og prøv Oumph! i fredagstacoen da vel!?! Eller vent litt: jeg skal vente med å anbefale det før jeg faktisk har smakt det selv :-)