I krysset Gimleveien/Elisenbergveien i Oslo ligger Brasserie Ouest midt på beste Frogner. Ouest er et av byens nyeste tilskudd på restauranthimmelen! Her er det franske følelser fra vi kommer inn døra. Dette er som å komme inn i et fresht og moderne brasserie – midt i Paris. Alle bildene i innlegget er tatt av Mats Dreyer!

Brasserie Ouest
Foto: Mats Dreyer

Vi kunne valgt å sitte ute, for Brasserie Ouest har akkurat åpnet sin nybygde uteservering – som jeg tror kommer til å være full hele sommeren. Vi kommer også til å finne veien til uteserveringen utover sommeren, men kanskje ikke på de aller varmeste dagene, for da er faktisk temperaturen deiligere inne! Hvis du planlegger en middag på uteserveringen her, så ville jeg bestilt bord hvis jeg var deg….

Uteservering Brasserie Ouest

Menyen ligger som en bordbrikke foran oss på bordet – i kjent brasserie-stil. Menyen er veldig fransk, og inneholder råvarer som froskelår, snegler og østers. Men også mer kortreiste råvarer som torsketunger og kylling fra Engø Gård har fått plass på menyen. Menyen er kledelig stor. Ikke FOR mange valg, men allikevel nok til at alle finner noe som frister!

Meny Brasserie Ouest

Til forrett valgte vi agurk- og sennepsravioli og Brasserie Ouest salat. Raviolien var fylt med fløyelsmyk ricotta og sennepsfrø, og lå inn en Champagne nage med dillolje, biter av agurk og Avruga kaviar. En lett og sommerlig forrett som nok skal prøves igjan. Ouest-salaten besto av mengder luftig salat, chevre, hasselnøtter og bacon. Kunne ved første øyekast se ut som en litt for stor forrett, men den luftige salaten gjorde at den så større og mektigere ut enn den var. En perfekt lunsj eller enkel middag sammen med et glass kald hvitvin en varm sommerdag.

Til hovedrett måtte vi prøve tenderloin og kyllingen fra Engø Gård. Tenderloinen var en heftig porsjon indrefilen fulgt av rødvinsaus, aspargesbønner og tomater. I tillegg kom en raus skål parmesanfries og bearnaisedip på bordet. En klassisk hovedrett som kan bli i det mektigste laget en varm sommerdag, men enkelt tilbehør og perfekt tilberedning gjorde denne retten til en god biffrett. Kyllingen kom i form at et perfekt stekt kyllingbryst med sprøstekt skinn, tomater, sennepsfrø, hvit asparges, pastinakk og urtebakte poteter med syltede ramsløkkapers og ramsløkmajones. MMmmmm….. Her var det gode smaker kombinert med dyktig håndtverk. 

Kylling Brasserie Ouest

Dessverre var det verken plass til ost eller dessert denne gangen. Til det var hovedrettene for rause… Men neste gang må vi nok prøve både ostefatet, rabarbra-ravioli, den mørke sjokoladeganachen OG søtpotet- og gresskardesserten…..

Jeg tror uten tvil at Brasserie Ouest er et sted som kommer til å overleve i MANGE år. Maten er ihvertfall god nok til det, så håper jeg bare at gjestene kjenner sin besøkelsestid! Ikke bare at de veletablerte frogner-fruene bruker stedet, men også de yngre fra resten av byen. Vi kommer ihvertfall tilbake, så kanskje vi sees på uteserveringen i sommer….