Den Russiske ballerinaen Pavlova levde på 1900-tallet, og har fått en marengskake oppkalt etter seg. Kaken består ganske enkelt av marengsbunn toppet med vaniljekrem og friske bær.

Nordmenn blir latere og latere, og mange kjøper seg fri fra kjøkkenet. I noen tilfeller er dette ok, men jeg måtte se to ganger da jeg så denne i butikken:

Anna Pavlova hadde snudd seg i graven hvis hun hadde sett at den enkle og fantastiske kaken som er kalt opp henne er å få kjøpt i pulverform i en pose som skal tilsettes vann og piskes. Spesielt ille er dette når oppskriften er SÅ enkel:

4 eggehviter (gjerne økologiske egg)

250 g sukker

1 ss hvitvinseddik

1 ts maizenna

1/2 vaniljestang

*Varm stekovnen til 200 grader.

*Tegn en sirkel på ca 26 cm på et bakebapir. Bruk feks en tallerken som mal.

*Ha eggehviter og eddik i en bolle og pisk i en kjøkkenmaskin. Bland sukker, maizenna og innmaten i vaniljestangen. Tilsett dette litt etter litt mens du visper. Pisk til du har en stiv marengs. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt sirkler til du har dekket hele sirkelen på bakepapiret.

*Senk temperaturen i ovnen til 100 grader. Stek i ca 60-70 minutter.

*Marengsen skal være sprø på utsiden og seig inni. Da er den perfekt.

*Løft marengsbunnen av bakepapiret og fyll bunnen med vaniljekrem og friske bær eller frukter i sesong.

 

Dette er like raskt som å kjøpe en pose med Pavlova. Det er billigere. OG du vet hva marengsen inneholder! Så neste gang du er i butikken og lar deg friste av tanken om at posekaker er raskt og billig – snu ryggen til og velg gode friske råvarer istedet!