Prosciutto di Parma er verdens kanskje mest kjente spekskinke. De har et spesialistprogram som anerkjenner kokker og forhandlere som har utmerket seg i håndteringen av spekeskinken. Blant restaurantene som er spesialist på parmaskinke er Olivia Aker Brygge. Så når vi ble invitert til å teste ut menyen og deres håndtering av spekeskinke måtte vi selvfølgelig takke ja. Måltidet i dette innlegget er derfor sponset! Foto: Mats Dreyer!

Les mer om spesialistprogrammet til Prosciutto di Parma og se hvem som er “Parmaspesialister” HER!

Den første restauranten i den voksende Olivia-familien ligger i de gamle, ærverdige Verkstedhallene på Aker Brygge blant yrende folkeliv og turister. Restauranten tilbyr parmaskinke av ypperste kvalitet, importert direkte fra Italia til Olivias italienske kjøkken.

Menyen inneholder klassiske Italienske retter som focaccia, risotto, antipasto, pasta og selvfølgelig pizza.

Parmaskinke er, som mange vet, en spekeskinke av svin fra Parmaområdet i nordlige Italia. Parmaskinken er en krysning av grisene “Italiensk landrase” og “Duroc”. Grisene fôres stort sett med mais og soya. De siste månedene fôres de kun med mais for at de skal bli feite og oppnå ønsket spekklag. Før slakting fastes grisene i 15 timer og har en slaktevekt på ca 165 kilo. 

Parmaskinken lages av låret (skinka) på grisene som vaskes og saltes i to måneder. deretter vaskes saltet avog skinkene henges til tørk på et solrikt og luftig sted. Dette for at skinkene skal modnes, uten å mugne. Tørketiden varierer etter klima og størrelsen på skinkene. Når skinkene er tørre henges de videre til modning i opp til 18 måneder. Den ferdige Parmaskinken skjæres ofte i tynne skiver og serveres “naturell”. Du kan også bruke Parmaskinke i matlagingen, som feks surret rundt et kyllingbryst før grilling. Passer også perfekt sammen med fisk, da den tilsetter en fantastisk og behagelig saltsmak. En salat med sprøstekt parmaskinke er også perfekt nå nå sola begynner å varme…

Mange tenker at Olivia kun består av en overfylt uteservering om sommeren, men innenfor dørene åpenbarer det seg en to-etasjes restaurant med en litt roligere og behageligere tempo enn på uteserveringen. Her kan du invitere til romantisk date eller en business-middag der det skal tas store avgjørelser.

Olivia er ingen gourmet-restaurant, og vil ikke være det heller. Her får du rask, enkel og god mat!