En god oksegryte er enkel, har masse smak – men tar tid. Dette er derfor kanskje ingen tirsdagsmiddag, men en middag når du har litt ekstra tid. Planlegg allerede nå, og lag denne oksegryta til helga! La gryta putre til kjøttet smelter på tunga, og invitèr alle du er glad i på middag. Skriv handleliste allerede nå, så kan du nyte verdens beste oksegryte til helga – uten stress og mas!

Oksegryte med øl, grillet hvitløk og mandelpotetpurè
Serves 4
Total Time
3 hr
Total Time
3 hr
Gryte
  1. 1,5 kg storfe høyrygg (uten ben)
  2. Salt og pepper
  3. 1 ss smør
  4. 2 gulrøtter, grovhakket
  5. 2 løk, i båter
  6. 100 g Jacobs Utvalgte grillet hvitløk (fåes kjøpt hos MENY)
  7. 3 dl kyllingkraft (hjemmelaget eller Jacobs Utvalgte)
  8. 5 dl mørkt øl (jeg har brukt Nøgne Ø Brown Ale)
  9. 1 ts hele sennepsfrø
  10. 4 laurbærblad
  11. 2 dl frosne grønne erter (tint)
  12. 1 boks (150 g) Jacobs Utvalgte Bresert Borretaneløk
Mandelpotetpurè
  1. 800 g fjellmandelpoteter
  2. 2 dl kremfløte
  3. 1 ss smør
Instructions
  1. Skjær kjøttet i grove biter og krydre det med salt og pepper.
  2. Brun kjøttet i smøret i en stor kjele. Ha i gulrøtter, løk og grillet hvitløk. Hvis du ikke får tak i grillet hvitløk, så kan du bruke 6 ferske hvitløksfedd. Fres til alt er gyllent.
  3. Ha på kyllingkraft, øl, sennepsfrø og laurbærblad. Ha på lokk og la koke i ca 2 timer til kjøttet er helt mørt. Du kan også sette kjelen i ovnen på 120 grader. Rør med jevne mellomrom. Ta av lokket på gryta den siste halvtimen, slik at noe av væsken fordamper. Da vil gryta tykne litt, og du får en litt mer intens smak.
  4. Smak til gryta med salt og pepper.
  5. Legg erter og borretaneløk i kjelen. Kok opp like før servering.
Mandelpotetpurè
  1. Skrell potetetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet og damp potetetene tørre.
  2. Mos potetene med en visp og pisk inn fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
Maten vi deler https://nykvist.no/