Sengetøyet i dette innlegget er sponset av Høie! I tillegg inneholder innlegget reklame for min nyeste bok “Maten vi deler”.

For noen dager siden hadde jeg en konkurranse her på bloggen der jeg ville at dere skulle fortelle meg hvem dere vil invitere på middag, og gjerne hva du ville servert. Responsen var voldsom, og jeg har mottatt mange vakre historier og hyggelige mailer.

Men jeg måtte velge en av dere, og det var en historie som utmerket seg litt ekstra. Dette er mailen jeg fikk:

“Hei Jan Ivar!
Jeg ville gjerne invitert en herremann ved navn Bård Holtbakk. Vi ble kjent sommeren 2004 da jeg startet å jobbe på det som den gang Norges Landbrukshøgskole. Nå har det blitt universitet og kalles Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Vi ble etterhvert også venner på fritiden og delte aktiviteter som trening, fisking og andre turer i fjell og mark, sommer som vinter. Jeg sluttet der i 2008, men vi har holdt kontakten siden, men det er så sjelden vi kan treffes over en bedre middag. Dette er synd da vi begge er interessert i å lage god mat og er opptatt av gode råvarer. Vi treffes kanskje bare 1-2 ganger i året. Det blir bare til at vi sender snapper til hverandre med fristelser via skjermen, men det er jo ikke slik man vil dele maten.

Nå har vi begge høstet noe av naturen og måltidet som eventuelt skulle blitt servert ville båret preg av dette. Det er enda bedre å dele maten når den er skaffet til veie på egen hånd!

Jeg ville derfor servert en kremet suppe til forrett, en suppe som jeg synes smaker essensen av årstiden vi nå er inne i. Selve basisen er laget på kraft fra skogsfugl. I tillegg blir den kokt inn litt med rømme og fløte. Den inneholder videre kantarell, tyttebær, brokkoli, gulrot og noen få rosiner som suger til seg smaken fra kraften.

Som hovedrett ville jeg servert steinsopprisotto siden det i høst har bugnet av denne soppen til skogs.

Til dessert ville jeg servert selvplukkede multer med fløte, enkelt og smakfullt!

Mvh

Kjetil Finsrud”

Det betyr at vinneren av konkurransen heter KJETIL FINRUD! Gratulerer!!!!!!
Sengetøy fra Høie og en signert utgave av min nyeste bok “Maten vi deler” er på vei i posten til deg!

Følg mer her på bloggen for mer inspirasjon og fler konkurranser i tiden fremover!

Foto: Stian Broch