Nyr er en ferskost laget av melk fra lykkelige kuer på Grøndalen Gård. Nyr er like godt til frokostblanding som den er til dessert. Den friske og syrlige smaken gjør at den feks passer perfekt ved siden av feks eplekake. Prøv også Nyr blandet med løyrom, sitron,, dill, salt og pepper til rekene i helga :-) Denne oppskriften laget jeg for matbladet Appetitt, og bildet er tatt av Ulla Westbø. Flere oppskrifter og retter som har stått i Appetitt finner du HER!

Nyr, honningkake, bringebær og gulrot
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 8 ss Nyr fra Grøndalen Gård
Honningkake
  1. 1,5 dl skogshonning
  2. 1,5 dl lønnesirup
  3. 3 økologiske egg
  4. 190 g hvetemel
  5. 50 g malte mandler eller mandelmel
  6. 60 g lett knuste valnøtter
  7. ½ ts bakepulver
  8. ½ ts ingefær
Marinert gulrot
  1. 2 dl appelsinjuice
  2. 1 dl sukker
  3. 2 gulrøtter
Honningkake
  1. Bland honning og lønnesirup. Pisk inn ett og ett egg. Vend inn det tørre. Ha røren i smurt brødform og stek på 175 °C i ca 40-50 minutter.
Gulrot
  1. Kok til sukkeret løser seg opp. Avkjøl. Kutt 1 gulrot i tynne skiver på langs med en potetskreller. Legg nyr i bunnen av tallerkenene. Anrett de andre ingrediensene oppå nyren. Nytes som et mellommåltid, eller som en frisk og sunn dessert.
Maten vi deler https://nykvist.no/
Nyr dessert