Da har det kommet til den dagen i året da årets Michelin-stjerner for Norden skal deles ut. For mange av oss kan denne oversikten styre hvor vi skal dra på helgetur, eller kanskje sommerferie….

Gjengen på restaurant Frantzén som etter i dag er sveriges første 3-stjerners restaurant! Vi sees i mars…

I år har det vært mange rykter om hvem som kanskje skulle få stjerner. De fleste ryktene gikk ut på at restaurant À L´aise og Galt i Oslo skulle få stjerner i årets guide. Dessverre fikk ikke À L´aise noen stjerne i år. Kanskje ble det for vanskelig å imponere den franske guiden med klassisk fransk mat utenfor de franske landegrensene….? Vi har vært på Á L´aise to ganger, og synes kvaliteten der er fantastisk, og mye bedre enn mange av restaurantene med 1 stjerne i utlandet. Men kanskje var inspektørene ute etter noe annerledes og “crazy” når de først skulle dele ut nye stjerner i Norden?

Restaurant À L´aise, som dessverre ikke fikk noen stjerne i årets Micheline guide.

Her en en oversikt over årets nordiske Michelin-stjerner:

3 stjerner:

Frantzén – Stockholm

2 stjerner:

Daniel Berlin – Skåne, Sverige

Kadeau – København

1 stjerne:

Grön – Helsinki

Galt – Oslo

Sav – Malmö

Aloë – (utenfor) Stockholm

Agrikultur – Stockholm 

MeMu – Vejle, Danmark

Jordnær – København, Denmark

Det morsomme er at vi drar til Stockholm i mars, og i forrige uke bestilte vi bord på restaurant Frantzèn (uvitende om at de få dager senere ville blir Sveriges første 3-stjerners restaurant)! Tidligere i dag hørte jeg også en fugl som hvisket at restaurant Aloë i Stockholm også kunne få en stjerne, så vi skyndet oss og bestille bord der også. Så i mars får vi gleden av å spise på BÅDE Fratzèn OG Aloë. Så nå er det bare og spare penger, for den turen kommer til å bli dyr….

Må også passe på og gratulere de norske restaurantene som beholdt sine Michelin-stjerner fra i fjor:

Maaemo (Oslo) ***

Kontrast (Oslo) *

Statholdergaarden (Oslo) *

Re-Naa (Stavanger) *

Sabi Omakase (Stavanger) *