Nystekte boller er noe av det beste jeg vet! Skolleboller en enda bedre… Og når man fyller bollene med rømme og bær, så får man er variant av syrlige og friske skoleboller som både store og små kommer til å elske!

Boller med skogsbær og Rørosrømme
Boller
  1. 1/2 liter h-melk
  2. 1 pk (50 g) fersk gjær
  3. 150 g sukker
  4. 1 kilo hvetemel
  5. 1 egg
  6. 1 ts salt
  7. 150 g meierismør i terninger
Fyll
  1. 300 g frosne skogsbær
  2. 200 g brunt sukker
  3. 1 boks rørosrømme
  4. 1 egg
Boller
  1. Ha alle ingrediensene (bortsett fra smøret) i en kjøkkenmaskin og kjør i 15 minutter til en jevn deig.
  2. Ha i smøret og kjør i 15 minutter til. Du skal nå ha en smidig deig som er god å arbeide videre med.
  3. Kjevle ut ca 18 små boller og legg dem på et bakebrett. Klem bollene litt flate og la dem heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Fyll
  1. Bland skogsbærene med sukkeret og la bærene tine.
  2. Trykk en "grop" i hver bolle med fingrene og legg en skje rømme i hver "grop". La bollene heve i 15 minutter til.
  3. Pensle bollene med sammenpisket egg og ha en skje bær over hver bolle.
  4. Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til de er gyllne.
Notes
  1. Her kan du bytte ut rømmen med vaniljekrem og du kan bruke feks bare blåbær, bringebær eller solbær! Prøv feks vaniljekrem, bringebær og lakrispulver! Mmmmmm....
  2. La fantasien få leke litt!
Maten vi deler https://nykvist.no/