I januar hvert år kåres Norges beste råvarer under prisutdelingen “Det Norske Måltid” i Stavanger. I hvert fylke blir det nominert råvarer i forskjellige kategorier, og under en festmiddag kåres vinnerne som får fortjent heder, ære og oppmerksomhet. Dette er en fantastisk mulighet til å dra frem små produsenter, sette fokus på småskalaprodusenter og løfte frem de gode råvarene. Samtidig får man fortalt råvarenes historie, og man bidrar til at flere får opp øynene for alle de flinke produsentene rundt om i landet.

Vinner måltid

Det var mange fantastiske råvarer nominert, og de endelige vinnerne ble:

Vinner av Årets sjømat oppdrett: Salma Loin, Salmon Brands AS, Oslo

Vinner av Årets sjømat, villfanget: Ulkefilet, Domstein sjømat AS, Måløy

Vinner av Årets sjømat, foredlet: Grava regnbuørret, Leiren Laks, Stamnes

Vinner av Årets Det grønne: Skitne Gulerøde, J & J Wiig DA, Orre

Vinner av Årets kjøtt: Jæren smak Ribbe, Prima Jæren AS, Nærbø

Vinner av Årets Kjøtt, foredlet: Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal AS, Suldal

Vinner av Årets meieriprodukt, foredlet: Røros rømme, Rørosmeieriet AS, Røros

Vinner av Årets ost: Valdres Ost Fosheim, Valdresmeieriet AS, Valdres

Vinner av Årets Godbit: TREAK, Ekta Gødt DA, Lomen

Vinner av Årets Det grønne, foredlet: Økologisk Rød Aroma Eplemost, Dyre Gård, Moss

Vinner av Årets tradisjonsøl: 6060 Lys Øl, Grim & Gryt Økobryggeri AS, Hareid

Vinner av Publikumsprisen: Skitne Gulerøde, J & J Wiig DA, Orre

Vinner av Det Norske Måltids Hederspris 2015: Astri Riddervold (90)

Vinner av Årets Matspire 2015: Valdres Ost Fosheim, Valdresmeieriet, Valdres