Det er igjen et nytt år, og tid for å dele ut årets Michelin stjerner. I år har det vært mange spekulasjoner i media, og mange rykter om hvem som får årets stjerner – og hvem som kanskje mister sine…

Det kom ikke så mange overraskelser i år… Både Fagn og Credo var tippet som nye stjernekandidater – og begge innfridde! Gratulerer!! Det gikk også rykter om at Statholdergaarden kunne miste sin, men trosset oddsene og fikk beholde sin stjerne nok en gang. 

Hver år bestemmer vi oss for å booke bord på en av restaurantene som får nye stjerner i Michelin guiden. I år var valget ganske enkelt – vi booket på restaurant Koks som både fikk to stjerner, og prisen for beste unge kokk! Så nå gleder vi oss bare til i juni…

Vi besøkte restaurant Fagn i Trondheim i fjor, og var enige om at de kom til å få en stjerne. Stas at også Credo fikk en stjerne – så nå må vi tilbake til Trondheim!

I Norge fikk både Maaemo (***), Statholdergaarden (*), Re-Naa (*), Kontrast (*), Sabi Omakase (*) og Galt (*) beholde sine stjerner!
Her er listen over hvem som fikk utdelt nye Michelin-stjerner i Norden for 2019:

Norge:
*Fagn (Trondheim)
*Credo (Trondheim)

I tillegg fikk Heidi og resten av teamet på Credo tildelt “Substainability award”! Kjøkkensjef Poul fra Koks fikk prisen for “Young Chef”! Henne Kirkeby Kro fikk prisen for “Welcome & Service award”!

Sverige: 
**Gastrologik (Stockholm) – hadde én stjerne i fjorårets guide

Danmark:
**Noma (København)
**Koks (Færøyene) – hadde én stjerne i fjor
*Restaurant Alouette (København)

Finland
*Palace (Helsinki)

Og hva var den største skuffelsen i årets Michelin guide? Uten tvil at Restaurant Á L´Aise ikke fikk tildelt stjerne i årets guide. Det vil jeg nesten si er en skandale… À L´Aise er en soleklar stjerne i forhold til MANGE andre stjernerestauranter vi har besøkt. Men stå på Ulrik – for deres stjerne kommer! Den kom dessverre ikke i år, men forhåpentligvis kommer den om et år! Jeg skulle også gjerne sett at Jimmy Øien og Restaurant Rest fikk en stjerne, men de åpnet for sent til å komme med i årets guide… Så jeg krysser allerede fingrene allerede nå for at både À LÁise og Rest får sine velfortjente stjerner neste år!