Som fire ganger norgesmestere i grilling var det mange som hadde høye forventninger til oss i Team BarbieQ når vi stilte på startstreken til NM i Barbeque 2015. Høye forventninger hadde vi naturlig nok også til oss selv. Som regjerende Norgesmestere i både grill og barbeque, så deltok vi for å kjempe om en pallplass!

For de av dere som ikke vet forskjellen på grill og barbeque, så er den kort fortalt at grilling skjer over høy varme i kort tid, mens barbeque skjer over lavere varme over lengre tid.

Vi i Team BarbieQ har alltid vært best på grilling, der vi har mulighet til å være kreative og servere kjøtt og fisk med tilbehør. I NM i grilling skjer selve konkurransen over noen timer, og både deltagere og publikum får kjenne på konkurransenervene, stresset og intensiteten. I NM i barbeque er kategoriene kylling, svin og brisket (oksebryst). Grillene tennes lørdag kveld, og innleveringen skjer 12 timer senere, søndag formiddag. Alt kjøttet leveres i hver sin boks, uten tilbehør, etter at de har liggi på grillen eller smokeren i 5-12 timer. Jeg håper derfor at arrangørene neste år derfor tar med noen flere kategorier som feks vegetar og fisk (med tilbehør), slik at konkurransen blir enda litt mer spennende – både for publikum og deltagere – og kanskje for media.

Årets konkurranse gikk av stabelen i helgen som var på Strand Restaurant i Bærum. Mange mennesker fant veien, og arrangørene hadde i år gjort en kjempejobb med både musikk, liv fra scenen, pizzakonkurranse med weber og fint vær (takkes den som takkes bør). Et lite tips til neste år må være at man må holde på spenningen når premiene skal deles ut….

For Team BarbieQ sin del, så måtte vi i år gi fra oss tittelen som Norgesmestere i Barbeque til Bjørn Tore Teigen, Anne Kathrine Morgenstjærne Teigen og Nicolai Lundsgaard i grillaget Buck´s BBQ. Gratulerer så mye! Når vi først skulle gi fra oss tittelen, så er med stor ære og ydmykhet vi gir pokalen videre til nettop dere!

Vi endte altså på 4. plass i årets NM i Barbeque, og må innse at vi er bedre på grilling enn barbeque. Men målet vårt for 2016 er å bli bedre på både grilling og Barbeque – sånn at vi kan hevde oss i konkurranser i både inn- og utland! Men aller viktigst er å være der ute og spre grillglede!

Håper vi sees der ute i løpet av høsten! Husk: grillsesongen er ikke over selv om kalenderen viser august…. Det er nemlig spådd fantastisk vær fremover!

Foto: Eskil Klausen