Hund som skal luftes, sønn som skal på korpstrening, datter som skal på fotball, lekser må gjøres og hus må vaskes – og i tillegg har svigermor invitert seg selv på middag. Kjenner du deg igjen i noe av dette? De fleste av oss har travle hverdager som gjør at vi må spare tid der man kan spare, men i tillegg vil du gi familien hjemmelaget og sunn mat…
Da kan middag i form være løsningen for deg. Den kan forberedes kvelden før den skal serveres – og det beste av alt? Den tilbereder seg selv mens du tenker på alt det andre du skal rekke. Ja, den må stå sin tid i ovnen for at den skal bli skikkelig god, men det er det verdt – jeg lover!
Jeg elsker mat som lages i store gryter eller ildfast form i ovnen. Mindre oppvask, og mer tid! I tillegg beholder du alle næringsstoffer og all smaken i en og samme form!
- 8 nakkekoteletter
- 2 ss rapsolje
- Salt og pepper
- 4 gulrøtter, i grove biter
- 1 boks hermetiske kokte kikerter
- 150 g hasselnøtter, hele
- 1 purreløk, i ringer
- 1 hvitløk, delt i to
- 2 bokser hermetiske tomater (gjerne cherrytomater)
- Krydre nakkekotelettene med salt og pepper og brun dem i olje til de er gyllne på begge sider.
- Legg kotelettene over i en ildfast form.
- Stek gulrøtter, kikerter, hasselnøtter, purreløk og hvitløk i den samme panna til det er gyllent.
- Ha grønnsakene over kotelettene og ha i tomater og litt salt og pepper. Vend litt rundt slik at tomatene fordeles.
- Stekes i ovnen på 180 grader i minimum 1 time, men helst lenger. Dette er en rett som blir bedre og bedre jo lenger den står. Hvis den får stå feks i tre timer, så blir kotelettene ordentlig møre og fantastisk gode. En perfekt rett å servere når du har invitert svigermor på middag en søndag!
- Pynt gjerne med friske urter like før servering.
- Du kan servere denne retten som den er, eller du kan servere den for eksempel med en grov potetmos til! Mmmmm....