Lille Tøyen Hageby i Oslo huser tv-kjendiser som Live Nelvik, Tore Sagen, Kristin Skogheim, Morten Ramm og Guri Solberg, for å nevne noen. Et ekstremt hyggelig lite område, plassert litt utenfor storbyens kjas og mas. Det eneste de som bor her har savnet er kanskje en butikk med gode råvarer – og god kaffe. Men nå har de fått begge deler – under samme tak.

image

Nyåpnede Lille Tøyen kolonial drives av Christine Hammer og Kaja Rambæk Holmboe Bang. Navnet til sistnevnte kjenner du kanskje igjen? Ganske riktig – hun er gift med Maaemo-kjøkkensjef Espen Holmboe Bang. Og det er nok nettop her nøkkelen til suksess ligger. Espen har nok hjulpet Kolonialen med noen gode avtaler med noen av leverandørene til stjernerestauranten Maaemo, slik at de blant annet kan selge kjøtt fra fantastiske Korsvold Gård, som en av ytterst få butikker i landet. Korsvold Gård er kjent for å levere råvarer til flere av byens stjernerestauranter, og for å være til stede med sine økologiske grønnsaker på Bondens Marked i Oslo. I tillegg har nok jentene ordnet mange egne avtaler også, og fått til en spennende utvalg av både kjøtt, meieriprodukter, egg og grønnsaker. 

En slik butikk går så det suser de første ukene på grunn av nyhetens interesse. Etter at den første bølgen har lagt seg må den overleve på egne ben, og da er det kun god service og råvarer med god kvalitet som må til. De har beliggenheten, kundekretsen, naboene som kan spre det gode ord og de riktige menneskene involvert – nå må de bare få naboene til å spre det gode ord. Naboer som snakker varmt, deler bilder på sosiale medier og anbefaler er mer verdt enn store annonser i aviser og blader.

Jeg tok den lange veien fra Frogner til Lille Tøyen Hageby fredag ettermiddag – kun for å oppleve Lille Tøyen kolonial – og for å få en bit av årets lam fra korsvold Gård. Lokalet er lyst, luftig og åpent. Kanskje hadde jeg tenkt at lokalet skulle være litt “hyggeligere”, men de har istedet valgt en moderne stil og en grønnfarge på veggen som får meg litt til å tenke på tannlegens venterom. Det lille caféhjørnet der du kan sette deg ned med en kanelbolle og en kaffekopp fra Tim Wendelboe er lite, er litt sterilt og har litt harde benker, men både kaffen og bollene er like gode som de ser ut.

image

Etter en kort kaffepause er det tid for å starte handleturen. Lille Tøyen Kolonial er en liten butikk, med et begrenset utvalg, og kan ikke måle seg med butikker som Gutta på Haugen og Maschmanns Matmarked på Skøyen i antall varer, men de tar igjen mye på personlig service og fokus på ærlig, kortreist og ekte mat fra småskalaprodusenter, gjerne økologisk. Dessverre var utvalget av frukt, grønt og urter litt stusselig og slapt når vi var innom, men håper og tror at nye varer er på vei inn dørene innen kort tid… Stort mer kortreist enn druer fra Lille Tøyen Hageby får du nok ikke – morsomt. At gulrøttene er litt slappe, urtene er halvdøde og at grønnsakskassene er halvtomme (evnt halvfulle) velger vi å tro at er fordi det er vanskelig å beregne hvor mye varer man skal bestille så kort tid etter åpning. 

image

Dette er en hyggelig kolonial som vil blomstre med et enda bredere sortiment og bugnende hyller med kjøtt, frukt og grønnsaker. Nå skal lammesadelen far Korsvold Gård og de biodynamiske grønnsakene testes ut. Resultatet kommer på bloggen snart….

Lille Tøyen kolonial – Jeg kommer tilbake :-)

image