Asiatiske vårruller er fantastisk når de lages riktig! De fleste er nok best kjent med den friterte varianten som fylles med kjøtt og nudler. Disse friteres på høy varme, og kan være litt vanskelig å få perfekt hvis de skal fylles med fisk. Her kommer derfor et enkelt alternativ: myke vårruller med skrei, spinat og chili!

Myke vårruller med Skrei, spinat, mango og chili
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 1/2 ts fennikelfrø
 2. 1/2 ts hel szechuan-pepper
 3. 1/2 ts malt kanel
 4. 1/2 ts malt stjerneanis
 5. 1/2 ts malt nellik
 6. 1/2 ts salt
 7. 600 g Skreifilet uten skinn og ben
 8. 2 ss usaltet meiersmør
 9. 8 stk Spring Roll Rica Paper
 10. 1 mango
 11. 1 rød chili, i ringer
 12. 1 lime
 13. 2 never babyspinat
 14. 4 ss ristede mandler, grovhakket
Instructions
 1. Rist fennikelfrø og szechuan-pepper i en tørr panne på middels varme i ca 5 minutter til det lukter godt og frøene begynner å "hoppe". Knus dette i en morter og bland med kanel, stjerneanis, nellik og salt. Gni torskefileten godt inn med krydderblandingen.
 2. Stek Skreifileten i smøret i en stekepanne til Skreien skiver seg når du trykker lett på den. Dette tar ca 10 minutter (kommer litt an på tykkelsen).
 3. Legg rispapirene i kaldt vann i ca 10 minutter.
 4. Kutt halve mangoen i tynne strimler. Den andre halvdelen skrelles og kjøres til purè sammen med 1/2 rød chili og saften fra 1/2 lime.
 5. Løft rispapirene ut av vannet og tørk lett av papir. Del Skreien i skiver (den deler seg selv ved å trykke på den). Fyll rispapirene med mangopurè, mangostrimler, chiliringer, spinat og mandler.
Notes
 1. Denne retten bør spises med fingrene. Kan gjerne serveres med soyasaus eller en sweet chilisaus ved siden av som man kan dyppe vårrullene i før de spises.
Maten vi deler https://nykvist.no/

Torskefilet3