Mont d`Or er en av mine favorittoster! Og når den får følge av aprikoskompott laget med brunt sukker, chili og pistasjnøtter blir det enda bedre! La osten stå i romtemperatur en times tid før den serveres for enda mer smak! Du kan også sette den noen minutter i ovnen. Da får du en kremet ost som minner om ostefondue! Mmmm…..

Dette er en rett som bør serveres som kveldskos, ikke som dessert etter en kraftig middag. Da er det fare for at du blir på sofaen resten av kvelden, for dette er kraftige saker….

Aprikoskompott:
10 stk tørkede aprikoser
2 dl god eplejuice
1 dl brunt sukker
4 tynne skiver rød chili
1 kanelstang
1/2 dl grovhakkede pistasjnøtter
*Kutt aprikosene i grove biter og ha i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Kok til sukkeret er løst opp og blandingen begynner å tykne. Dette tar ca 10 minutter. Avkjøl.
*Server aprikoskompotten ved siden av en romtemperert eller varm Mont d`Or!