Si hei til min nye bestevenn – Canon G5x!

Jeg har lenge tenkt at jeg skal kjøpe meg nytt kamera for at bildene mine her på bloggen skal heves noen hakk! Hva skulle jeg velge? Canon? Sony? Leica?

Jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke ville bruke en hel månedslønn på et nytt kamera. Det får jeg heller gjøre den dagen jeg kan leve av dette… He he he….

Etter å ha lest 1024 tester, og forhørt mer rundt, så falt valget på Canon Powershot G5x. Dette er et kompaktkamera. Det vil si at jeg ikke kan bytte linse på det. Det har sikkert sine bakdeler, men fordelen er at kameraet er så lite at jeg kan ta det med meg på inspirasjonsturer og restauratbesøk uten at jeg må ha med meg egen veske eller koffert eller campingvogn for å få plass til kameraet. 

image

Kan jeg anbefale kameraet? Jeg kjøpte det for to dager siden, så jeg har akkurat kommet igang med å bruke det. Jeg er en utålmodig sjel som ikke er så god til å sette meg å lære ting, men hopper ut i det og lærer meg ved å prøve og feile. Det vil du sannsynligvis se her på bloggen i tiden fremover… Forhåpentligvis vil dette øke kvaliteten på bildene på bloggen etterhvert. Jeg må bare lære meg teknikker, tekniske uttrykk og fotografering i “dårlig” lys først….

Så hvis noen er gode på foto og vil lære meg – så si ifra :-)