Jeg har i mange år sagt at jeg vil ha en tatovering. Mange som tar sin første tatovering velger et sitat på underarmen, en delfin på ankelen eller en strekfigur på fingeren… Her har grublet, undersøkt, googlet og lurt lenge på hva jeg ville ha og hvor jeg ville ha den. Hvis du vurderer din første tatovering, så bruk tid! Finn en tatovør som har en stil du liker, og følg gjerne råd fra andre. Bruk tid til å finne riktig motiv og riktig sted på kroppen. Husk: du kommer til å bruke mye penger på dette, og du vil bli merket for livet! Ikke tenk at du bare kan fjerne tatoveringen med laser hvis du blir lei. Dette er både et dyrt og smertefult alternativ… Bruk heller tid, slik at du går for en tatovering du kan bære med stolthet resten av livet!

For tre måneder siden kom jeg over tatoveringsstudioet Attitude i Oslo som skulle få en gjestetatovør på besøk. Nicklas Wong er en 25 år gammel kar fra Roskilde i Danmark som har tatovert i fem år, og er like mye en kunstner som han er tatovør. Han holder daglig til i et tatoveringsstudio i København sentrum. Jeg fortalte Nicklas hvilke elementer jeg ville ha med i tatoveringen, og han satte opp et eksempel som jeg falt pladask for. Han har en fantastisk egenskap til å skape liv og sjarm i figurene han tegner. Han har akkurat den stilen på sine tatoveringer som jeg har sett etter. Farger, lekenhet, sjarm og godt håndtverk.

Hvorfor så stor tatovering? Som Nicklas sa når jeg satte meg i stolen: “Go big, or go home!”. Dette har mitt nye livsmotto… He he he…. Hvorfor gå for en liten strekfigur på fingeren når jeg først skal velge en tatovering jeg skal leve med resten av livet. Ja, det tok 14 timer i tatoveringsstolen (fordelt på to dager), og det var til tider så vondt at jeg trodde jeg skulle be han avslutte. I tillegg kostet det noen restaurantopplevelser. Men var det verdt det? Ja, uten tvil! Hadde jeg gjort det igjen hvis jeg visste hvor vondt det til tider ville bli? Kanskje ikke… Men det er som mye annet i livet: midlertidige smerter som du vet går over. Men 14 timer med smerte er mye…

image

 

Hvorfor nettopp dette motivet? For det første synes jeg blekkspruter er både stygge, skumle og vakre på en og samme gang. Jeg ville at min første (og sannsynligvis siste) tatovering skulle inneholde elementer fra fortid, nåtid og fremtid. Jeg kan på mange måter være blekkspruten, med mange armer i lufta og mange jern i ilden. I armene holder jeg kamera, kniv og penn, som beskriver både nåtid og fremtid. Noe av det kan jeg, og noe av det vil jeg bli bedre på. Med i tatoveringen er også lykketrollet fra min fortid. Det er med både for å minne meg om barndommen og fortiden, og kanskje for å bringe lykke i fremtiden… 

Noen har et Pushwagner-kunstverk på veggen, jeg har en Nicklas Wong tatovering på armen. Mange sier at de fleste som tar en tatovering ofte ikke klarer å stoppe der. Men foreløpig kan jeg sitere Barry White: It´s “My first – my last  and my everything!”