Har du hørt om eller prøvd fjorårets store TikTok trend – Dalgona kaffe? Her kommer den lyse lillesøsteren som er mye bedre!

Dalgona kaffe er rett og slett pulverkaffe som piskes opp med vann og sukker som piskes opp til luftig skum – og helles over varm eller kald melk. Problemet er bare at det smakte dritt…. Noen elsket det sikkert, men det er noe av det verste jeg har smakt. Et godt bevis på at man ikke må slenge seg på ALT av trender uten et kritisk øye.

Jeg har testet litt forskjellige varianter for å prøve å lage en variant som faktisk er god… Du kan jo selvfølgelig piske eggehviter og kakao til sjokoladeskum. Men det blir jo egentlig bare melk toppet med sjokolademarengs…

I denne varianten piskes det matcha te, kokoskrem og sukker til luftig krem. Matchakremen heller du over varm eller kald melk. Kokoskrem kan du kjøpe ferdig, eller du kan sette en boks med kokosmelk i kjøleskapet. Åpne boksen uten å riste den. Det tykke på toppen er kokoskrem.

Det er ingen tvil om at denne drikken smaker kokos. Så hvis du ikke er glad i kokos, så kan du bruke eggehviter eller laken som ligger i de hermetiske boksene med kikerter istedet.

Ingredienser (til 2 kopper):
2 dl kokoskrem
1 ss sukker
2 dråper vaniljeessens
1 ss matcha te (pulver)
3 dl melk (her kan du bruke vanlig melk, eller feks havre- og mandelmelk)

Fremgangsmåte:
Ha kokoskrem, sukker og vaniljeessens i en høy og smal beholder. Du kan feks bruke et litersmål.
Pisk med en elektrisk visp i 2-3 minutter til du har en luftig krem.
Ha i matcha te og visp i 30 sekunder til.
Ha melken i en kopp eller et glass. Ha i noen isbiter hvis du vil ha en kald drikk, og varm melken hvis du vil ha en varm drikk.
Topp med matchakrem rett før servering.