Marengs er enkel, dekorativ og god julekos. Pakk noen i en cellofanpose og gi bort til jul da vel!?! PS: faren for at de blir spist opp før de kommer i cellofanposen er stor….
Du bør alltid velge god sjokolade når du skal lage noe godt. I denne oppskriften er det ekstra viktig – ettersom sjokoladen er halve smaksopplevelsen her. Bruk en god melkesjokolade, eller en mørere og sunnere sjokolade hvis du ønsker. Jeg bruker stort sett alltid sjokolade fra den franske produsenten Valrhona når jeg skal lage noe godt! Denne får du blant annet kjøpr i mange MENY-butikker, Jacobs – og små spesialbutikker som for eksempel Gutta på Haugen i Oslo.

marengs_notter_jul_blogg_dessert_2

Merengs med melkesjokolade og nøtter
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Ingredients
 1. 6 eggehviter
 2. 250 g sukker
 3. 2 ts eplesidereddik (eller hvitvinseddik)
 4. 1 ss maizenna
 5. 200 g melkesjokolade (jeg bruker Jivare fra Valrhona - det er etter min mening den ALLER beste!)
 6. 1 dl finhakkede nøtter (valnøtter og/eller hasselnøtter
 7. 1 ss bringebærstøv (knuste tørkede bringebær) - kan droppes
Instructions
 1. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
 2. Vend inn eddik og maizenna.
 3. Lag marengstopper på et bakepapir.
 4. Stek bunnene på 120 grader i ca 1 time til de er sprø utenpå, og fortsatt litt myke inni. Skru av ovnen og la bunnene avkjøles i ovnene.
 5. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp marengsene halvveis ned i den smeltede sjokoladen, så i nøtter. La sjokoladen stivne.
 6. Dryss bringebærstøv over marengsene like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/