Marengs er en perfekt dessert. Fylt med et godt fyll har den alt en dessert skal ha. Sødme, syre, sprøhet, mykhet, gode konsistenser – og man blir barnslig glad av å spise dem!
Lag enten små porsjonsbunner (som på bildet), eller lag en stor kake som settes midt på bordet. Alt kan forberedes god tid i forveien. Bare husk at denne desserten må anrettes like før servering.
Marengsbunn med sjokoladekrem, klementin og lakris
2016-12-20 14:42:07
Total Time
2 hr
Marengs
- 3 eggehviter
- 125 g sukker
- 1 ts eplesidereddik (eller hvitvinseddik)
- 1/2 ss maizenna
- 1 ts kakaopulver
Sjokoladekrem
- 2 dl kremfløte
- 200 g mørk sjokolade (Jeg bruker Valrhona sjokolade med 64% kakaoinnhold)
Servering
- 2 klementiner
- 1 ss lakrispulver
Marengs
- Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
- Vend inn eddik, maizenna og kakao.
- Lag runde marengsbunner på et bakepapir.
- Stek bunnene på 120 grader i ca 1 time til de er sprø utenpå, og fortsatt litt myke inni. Skru av ovnen og la bunnene avkjøles i ovnene.
Sjokoladekrem
- Kok opp fløten. Dra kjelen til side og rør inn sjokoladen.
- La sjokoladeblandingen stå på benken til den er romtemperert.
- Ha den i en kjøkkenmaskin og pisk den luftig.
Servering
- Anrett marengsbunnene på en tallerken eller fat. Sprøyt sjokoldekremen oppi bunnene og pynt med fileter av klementinene. Strø over lakrispulver like før servering.
Notes
- Denne desserten kan lages god tid i forveien, men den må monteres like før servering. Sjokoladekremen og klementinene gjør marengsen bløt hvis den blir stående for lenge.
Maten vi deler https://nykvist.no/