Marengs er en perfekt dessert. Fylt med et godt fyll har den alt en dessert skal ha. Sødme, syre, sprøhet, mykhet, gode konsistenser – og man blir barnslig glad av å spise dem!
Lag enten små porsjonsbunner (som på bildet), eller lag en stor kake som settes midt på bordet. Alt kan forberedes god tid i forveien. Bare husk at denne desserten må anrettes like før servering.

Marengsbunn med sjokoladekrem, klementin og lakris
Total Time
2 hr
Total Time
2 hr
Marengs
  1. 3 eggehviter
  2. 125 g sukker
  3. 1 ts eplesidereddik (eller hvitvinseddik)
  4. 1/2 ss maizenna
  5. 1 ts kakaopulver
Sjokoladekrem
  1. 2 dl kremfløte
  2. 200 g mørk sjokolade (Jeg bruker Valrhona sjokolade med 64% kakaoinnhold)
Servering
  1. 2 klementiner
  2. 1 ss lakrispulver
Marengs
  1. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
  2. Vend inn eddik, maizenna og kakao.
  3. Lag runde marengsbunner på et bakepapir.
  4. Stek bunnene på 120 grader i ca 1 time til de er sprø utenpå, og fortsatt litt myke inni. Skru av ovnen og la bunnene avkjøles i ovnene.
Sjokoladekrem
  1. Kok opp fløten. Dra kjelen til side og rør inn sjokoladen.
  2. La sjokoladeblandingen stå på benken til den er romtemperert.
  3. Ha den i en kjøkkenmaskin og pisk den luftig.
Servering
  1. Anrett marengsbunnene på en tallerken eller fat. Sprøyt sjokoldekremen oppi bunnene og pynt med fileter av klementinene. Strø over lakrispulver like før servering.
Notes
  1. Denne desserten kan lages god tid i forveien, men den må monteres like før servering. Sjokoladekremen og klementinene gjør marengsen bløt hvis den blir stående for lenge.
Maten vi deler https://nykvist.no/