Søndag er bakedag for mange, og disse bollene er enkle, luftige og fantastisk gode! De bør spises nybakte! Bak med deg noen neste gang du skal bort på besøk da vel! Da har du ihvertfall med en vertinnegave som garantert faller i smak….

Boller fylt med smør og lakris
Total Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 30 min
Boller
  1. 1 kilo hvetemel + 100 g hvetemel
  2. 0,5 liter h-melk
  3. 150 g sukker
  4. 1 ts salt
  5. 1 ts kardemumme
  6. 1 egg
  7. 50 g gjær
  8. 150 g smør i terninger
  9. 1 egg til pensling
Fyll
  1. 125 g romtemperert smør
  2. 125 g brunt sukker (moskovadosukker)
  3. 2 ss lakrispulver
Boller
  1. Varm melken til den holder ca 37 grader. Løs opp gjæren i melken og ha det i en bakebolle. Ha 1 kilo mel, sukker, salt, kardemumme og egg. Kjør i kjøkkenmaskin til det blir en samlet deig - i ca 15 minutter. Tilsett smøret og kjør
  2. deigen i ca 10 minutter til. Mot slutten av eltetiden tilsetter du 100 g mel. Kjør til deigen slipper formen.
  3. La deigen heve i ca 30 minutter til deigen er doblet i størrelse.
  4. Bak ut deigen til små avlange boller som legges på et brett med smurt bakepapir. La bollene heve i ca 15 minutter.
  5. Lag små groper i hver bolle og ha ca 1 ts fyll i hver bolle. La bollene heve i ca 15 minutter til.
  6. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek i ovnen på 180 grader i ca 18 minutter, til bollene er gyllne og ferdige.
Fyll
  1. Bland alle ingrediensene til fyllet. Ha det i en sprøytepose og sprøyt i midten på hver bolle.
Maten vi deler https://nykvist.no/