Hjemmelaget vaniljesaus er enkelt å lage, og SÅ mye bedre enn variantene du kjøper ferdig i butikken. Denne sausen kan du smake til etter ønske. Tilsett feks litt finhakket chili, sitronskallm revet sjokolade eller finhakket mynte. Men enkle grep får du en saus du kan kombinere til alt!

bjornebaer

Lime-vaniljesaus
Yields 7
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 2 dl melk
  2. 3 dl fløte
  3. 100 g sukker
  4. 1 vaniljestang, delt i to på langs
  5. 5 eggeplommer
  6. Saften og skallet fra 1 skall
Instructions
  1. Kok opp melk, fløte, halvparten av sukkeret og vaniljestangen.
  2. Pisk sammen resten av sukkeret og eggeplommene i en bolle. Spe sakte med den varme fløtemelken mens du pisker.
  3. Ha blandingen tilbake i kjelen i varm opp forsiktig mens du rører langs bunnen med en slikkepott. Varm blandingen til den begynner å tykne. Viktig at den ikke koker.
  4. Sett kjelen over i kaldt vannbad og rør til den blir kald.
  5. Smak til med saften og skallet fra limen.
Notes
  1. Denne sausen holder seg fint i kjøleskapet i ca 1 uke.
  2. Den passer godt til høstens friske bær, men også til feks stekte plommer og sjokoladepudding.
Maten vi deler https://nykvist.no/