Potetsuppe er enkelt, varmende og veldig godt! Denne varianten er (nesten) som andre potetsupper, bortsett fra at den er laget med blå kongopoteter. Hvis du ikke får tak i lilla poteter, så går det like fint med melne “vanlige” poteter. Potetsuppe på mandelpoteter er fantastisk godt. Hvis du ikke vil ha en vegetarvariant kan du gjerne servere et stykke stekt laksefilet eller litt fenalår i suppa.

Potetsuppekongo2

Lilla potetsuppe
Serves 4
Total Time
40 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 800 g blå kongopoteter
  2. 2 hvitløksfedd
  3. 1 liter kyllingkraft (eller grønnsakskraft)
  4. 2 dl kremfløte
  5. Salt og pepper
  6. 5 dl raps- eller solsikkeolje
  7. 2 ss olivenolje
  8. 1 ss sitronsaft
Instructions
  1. Skrell potetene og kok 600 g med hvitløksfedd og kraft til potetene er møre. Deler du potetene i terninger, så går kokingen raskere. Tilsett fløten og kjør til en jevn suppe med en stavmikser. Hvis du synes suppen er for tynn, kan du koke den inn slik at noe av væsken fordamper. Smak til suppen med salt og pepper.
  2. Kutt 200 g poteter i syltynne skiver med en skarp kniv eller en mandolin. Halvparten av potetene friteres i rapsoljen til de er sprø. La de renne av seg på papir og krydre med salt og pepper.
  3. Resten av de tynne potetskivene vandes i olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
  4. Topp suppen med marinerte potetskiver og fritert potet.
Notes
  1. Pynt gjerne suppen med friske urter eller spirer og server med ferskt brød!
Maten vi deler https://nykvist.no/