Det er høst og det er tid for lam! Fårikål er godt, men lam kan jo brukes til så mye mer….. Her får du oppskriften på rosastekt lammestek med perlepoteter, rødløk og rosmarin. For å heve retten enda noen hakk kan du lage en comquatsirup ved siden av. Denne sirupen kan også erstattes med feks en rødvinsaus. Hvis du lager comquatsirupen, så lag gjerne litt ekstra, for i morgen er det igjen tid for “Ukens Drink”, og da kommer det en drink der du kan bruke denne comquatsirupen… Så følg med :-)


Vet du ikke hva comquat er? Da bør du teste dem ut. De bitre små miniappelsinene finnes i noen Meny-butikker, og i spesialbutikker som “Gutta på Haugen” og “Maschmanns” for deg som bor i Oslo området. Og hvis du ikke finner dem, så spør etter dem, så kan de bestille dem opp for deg! De passer både i desserter, i drinker – og altså til lemmesteken….

Ingredienser (4 pers):
1 lammestek (ca 800 gram)
Salt og pepper
2 ss grovhakket rosmarin
1 ss smør
600 g perlepoteter
2 stk rødløk
1 sitron
2 ss rapsolje
4 stilker grønnkål

Comquatsirup:
20 stk comquat
4 dl vann
240 g sukker
1 vaniljestang
1 ts hel sort pepper
1 ss hele kaffebønner

Fremgangsmåte:
Krydre lammesteken med salt, pepper og rosmarin. Brun lammesteken i en stekepanne i smør til den er gyllen rundt hele.
Legg lammesteken i en ildfast form.
Kutt rødløkene i 4 og vend løk og perlepoteter i rapsolje. Del sitronen i skiver og legg i den ildfaste formen sammen med rødløken og potetene. Krydre med salt og pepper.
Stek formen i ovnen på 180 grader til lammesteken har en kjernetemperatur på 58 grader. La steken hvile i 10 minutter før servering.

Comquatsirup:
Del comquatene i to på tvers og ta ut stenene.
Ha alt i en kjele og kok i ca 15 minutter til laken tykner og comquatene er myke. Avkjøl.

Servering:
Skjær lammesteken i skiver og server den med de ovnsbakte grønnsakene og comquatsirupen.

Rosastekt lammestek med comquatsirup