Hvorfor serverer vi lam i påsken når lammesesongen i realiteten ikke er før til høsten? Dette har blitt en viktig tradisjon for mange nordmenn, og mange synes at påsken ikke er den samme uten et helstekt lammelår på bordet. Men hvis du først skal servere påskelam, så er det flere stykningsdeler enn bare låret å ta av. Lammefileten er mager, mør og rask middag for deg som ikke har tenkt til å bruke hele dagen på kjøkkenet. Dette er påske-fastfood på høyt nivå – som vil imponere store som små!

Lammefilet med jordskokk og brunet smør
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 400 g jordskokk
 2. 8 sjalottløk
 3. 2 ss rapsolje
 4. Salt og pepper
 5. 2 pk aspargesbønner
 6. 500 g lam indrefilet
 7. 4 ss smør
 8. 1 dl mandler i skiver
 9. 3 ss soyasaus
 10. Friske urter
 11. Frøene fra 1 granateple
Instructions
 1. Vask jordskokkene godt og ha dem i en ildfast form sammen med skrelt sjalottløk, rapsolje, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader til jordskokkene er helt møre. Dette tar ca 30 minutter.
 2. Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i ca 1 minutte. Hell av vannet og bland bønnene med jordskokkene like før servering.
 3. Renskjær lammefileten for sener og krydre med salt og pepper. Stek dem i 1 ss smør til de er gyllne og rosa i midten. De skal ta ha en kjernetemperatur på ca 56 grader. Dette tar ca 3-4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer i det.
 4. Løft kjøttet ut av panna når det hviler. Ha 3 ss smør i panna og brun det godt sammen med mandelskivene. Ha i 3 ss soyasaus.
 5. Ha grønnsakene på et fat sammen med skiver av lammefilet og brunet smør. Topp med friske urter og granateplefrø.
Notes
 1. Du kan gjerne servere poteter til denne retten. Da deler du små poteter i to, og steker dem sammen med jordskokkene.
Maten vi deler https://nykvist.no/