En rask laksesalat er rask og enkel sommermat. Smaker like godt ute i solveggen med et glass hvitvin som den gjør inne mens regnet plasker ned utenfor. Lag opp litt ekstra, så har du en fantastisk lunsj dagen etter! Eller ta med deg en boks ut på piknik!

Denne retten er hentet fra grillboken min GLØD. Den kom til ved at vi skulle lage en enkel og rask lunsj på en av fotoshootene til boka, og brukte restene vi hadde tilgjengelig. Salaten ble så god at vi bare måtte ha den med i boka….

Laksesalat med avokado og honningvinaigrette
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 600 g laksefilet
  2. Salt og pepper
  3. 1 brokkoli
  4. 1 avokado
  5. 16 cherrytomater
  6. 2 maiskolber
  7. 1 hjertesalat
  8. 4 ss rapsolje
Honningvinaigrette
  1. 2 ss honning
  2. 4 ss eplesidereddik
  3. 2 ss olivenolje
Instructions
  1. Kutt laksen i serveringsstykker. Pensle med rapsolje og krydre med salt og pepper.
  2. Legg laksestykkene på direkte varme og grill i ca. 3–5 minutter.
  3. Snu laksen og grill i ca. 30 sekunder på den andre siden.
  4. Laksen SKAL være rosa i midten. Det er da den er som saftigst!
  5. Laksen er perfekt når den har en kjernetemperatur på 45 °C.
  6. Kutt brokkolien i små buketter og bland dem med olivenolje og litt salt. «Massèr» brokkolien slik at oljen og saltet trekker inn.
  7. Pensle maiskolbene med 1 ss rapsolje og grill dem på direkte varme i 4 minutter til de er gylne. Skjær maiskornene av maiskolbene.
  8. Del tomatene i to og grovhakk hjertesalaten.
  9. Del avokadoen i to og ta ut steinen. Pensle snittflaten med rapsolje og grill avokadoen i 2 minutter på direkte varme til du får grillmønster på snittflaten. Ta avokadoen ut av skallet og kutt den i grove biter.
Honningvinaigrette
  1. Alle ingrediensene blandes og vendes inn i salaten like før servering.
Servering
  1. Bland alle ingrediensene til salaten og vend inn honningvinaigretten. Smak til med salt og pepper like før servering.
  2. Laksesalaten kan gjerne serveres med nybakt brød.
Maten vi deler https://nykvist.no/
Foto: Stian Broch