Laks er nordmenns favoritt når de skal velge fisk i fiskedisken. Mye av grunnen til dette er nok at mange av oss er vokst opp med laks på tallerkenen, og at det føles som et trygt valg. Det finnes MANGE andre spennende fisker der ute, men her kommer en spennende variant når du først skal velge laks. Her har jeg kjøpt et hel lakseside, renskåret den, fjernet skinn og ben. Marinaden er en blanding av rapsolje, bbq saus, løk, sesamfrø og friske urter. Rett før steking har jeg toppet laksen med panko (grove Japanske brødsmuler) som gir en sprø topping. Dette kan fort bli en ny familiefavoritt, og kan også lages på grillen i sommer!

Kjøp gjerne vill eller økologisk laks hvis du får tak i! De har spist bedre, hatt det bedre – og smaker bedre!

Laksefilet med sprø topping og grønnkål
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 800 g laksefilet (uten skinn og ben)
  2. Salt og pepper
  3. 2 dl god bbq saus (jeg har brukt en fantastisk variant fra Wild Fire Foods med smak av appelsin. Mmm!)
  4. 1 dl rapsolje
  5. 4 ss finhakket koriander
  6. 1 ss revet sitronskall
  7. 1 ss sitronsaft
  8. 2 ss sesamfrø
  9. 4 stk sjalotløk, finhakket
  10. 1 pose grønnkålmix
  11. 2 dl Panko (grove brødsmuler. Fås blant annet kjøpt i de fleste Meny butikker)
  12. 4 porsjoner ris
  13. Se
Instructions
  1. Krydre laksen med salt og pepper.
  2. Bland sammen bbq saus, halvparten av rapsoljen, koriander, sitronskall, sitronsaft, sesamfrø og finhakket løk i en bolle.
  3. Ha grønnkålmixen i en ildfast form. Vend inn 0,5 dl rapsolje og krydre med salt og pepper.
  4. Legg laksefileten oppå grønnkålen.
  5. Fordel Pankoen oppå laksen.
  6. Stek laksen i ovnen på 160 til den akkurat er ferdig, men har en rosa og saftig kjerne. Bruk gjerne steketermometer, så er du garantert likt resultat hver eneste gang. Laksen er perfekt når den har 45 grader i kjernetemperatur.
  7. La laksen hvile i 5 minutter før servering.
  8. Kok risen etter anvisningen på pakken. Hvis du vil ha en sunnere middag, så bruker du villris eller feks byggryn. Ha litt sesamfrø og litt revet sitronskall over risen like før servering.
Notes
  1. Pynt gjerne retten med frisk koriander og frøene fra et granateeple ved servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/