I dag er årets vaffeldag, og det må feires. Jeg er egentlig til alle “dager” som skal feires. Alt har sin “dag”, og hvis man skulle feire alt, så hadde man ikke hatt annet å gjøre. Eggets dag, lammets dag, potetens dag, eplets dag osv osv osv osv….. Men akkurat når vaffelens dag faller på en søndag, så lar jeg meg rive med! jeg elsker jo uansett vafler…. Det er heller ingen hemmelighet at jeg elsker lakris…. Så når vaffeldagen endelig er her, så tenkte jeg at det måtte være mulig å kombinere to av mine favoritter i en og samme rett…. Det finne uendelig mange oppskrifter på vafler der ute, så jeg tenkte at jeg skulle teste ut en ny vri! Du kan selvfølgelig droppe lakrispulveret hvis du vil ha heeelt vanlige vafler også…. Det viktigste er at du unner deg vafler i dag – det er søndag, og det er vår i lufta. Har du lyst på litt sunnere vafler? De finner du oppskriften på HER!

Lakrisvafler med eplemos
Serves 8
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Vafler
 1. 4 økologiske egg
 2. 2 dl sukker
 3. 4 dl kefir eller skummet kulturmelk
 4. 3 dl H-melk
 5. 2 dl vann
 6. 700 g hvetemel
 7. 2 ts bakepulver
 8. 1 ts natron
 9. 2 ss lakrispulver
 10. 250 g brunet smør
Eplemos
 1. 2 syrlige faste epler
 2. 2 ss honning
 3. Frøene fra 1 vaniljestang
 4. Litt sitronsaft
Vafler
 1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre og tilsett vått og tørt vekselsvis i eggedosisen. Vend inn brunet smør.
 2. La vaffelrøra “svelle” i 30 minutter før steking.
Eplemos
 1. Skrell eplene og kutt dem i små terninger. Ha eplebitene i en kjele sammen med honning og veniljefrø. Kok til eplene er helt møre. Mos eplene til jevn purè med en stavmikser.
 2. Smak til med sitronsaft.
Notes
 1. Jeg har servert lakrisvaflene med eplepurè, kokosflak og stekte epler. Du kan også piske kremfløte med litt sukker til fløyelsmyk krem og toppe vaflene med krem i tillegg til eplemos.
Maten vi deler https://nykvist.no/