For meg er grilling så mye mer enn store biffer, burgere og pølser. For meg er også grilling dessert, fisk, skalldyr – og hvorfor ikke kyllingsandwich?

Denne oppskriften er en del av et samarbeid jeg har med Le Creuset der jeg denne uka har hatt takeover på deres Instagram-kontoer i hele norden for å spre grillglede. Som takk fikk jeg beholde alle pannene og tallerkenene jeg har brukt på bildene. Dette innlegget må derfor merkes med #sponset.

Synes du det er vanskelig å grille kylling? Fortvil ikke: det eneste du trenger er et digitalt steketermometer. Jeg grillet kyllingbrystene til de har 62 i kjernetemperatur, og kyllinglår og hel kylling til de har 65 grader i kjernetemperatur!

Kyllingsandwich med grillet kyllingbryst
Total Time
4 min
Total Time
4 min
Ingredients
 1. 2 kyllingbryst med skinn
 2. Salt og pepper
 3. 2 eggeplommer
 4. 1/2 rød chili, finhakket
 5. 1 ts røkt paprikapulver
 6. 2 dl rapsolje
 7. 1 lime
 8. 1 grønt eple
 9. 1 hjertesalat
 10. Focaccia, burgerbrød eller annet godt brød
Instructions
 1. *Pensle kyllingbrystene med rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill på direkte varme til kyllingbrystene er gyllne på begge sider. Flytt brystene over til indirekte varme og grill dem til de har en kjernetemperatur på 62 grader. La brystene hvile i 5 minutter før servering.
 2. *Ha eggeplommer, chili og paprikapulver i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser mens du sper med rapsolje. Ha i litt kaldt vann hvis majonesen blir for tykk underveis. Smak til med salt, pepper og limesaft.
 3. *Skjær eplet i skiver og pensle dem med rapsolje. Grill epleskivene på direkte varme i 1 minutt til de er gyllne på begge sider.
 4. *Finsnitt hjertesalaten.
 5. *Del focacciaen i to, pensle med litt rapsolje og grill på direkte varme i 1 minutt. Topp bunnen med chilimajones, hjertesalat, grillet eple og grillet kyllingbryst. Server gjerne bakte poteter ved siden av.
Maten vi deler https://nykvist.no/

Foto: Mats Dreyer