Kyllingbryst kan være noe av det beste som finnes. Men ved feil tilberedning og feil valg av kylling kan det være det kjedeligste og tørreste du noen gang har fått servert…. Tips nummer 1: velg en kylling som har hatt det godt og spist naturlig fôr mens den levde. Jeg har valgt økologisk kyllingbryst fra Hovelsrud Gård. Jeg ble først kjent med produktene til Hovelsrud når jeg jobbet i Mathallen i Oslo. Da tok jeg inn eplejuicen fra Hovelsrud. En fantastisk eplejuice med fantastisk design. Den perfekte vertinnegaven når du har lyst til å gi noe annet enn vin. Nå har de altså også kommet med økologisk kylling på markedet.

Hvorfor være jålete og velge økologisk kylling lurer du kanskje på? Den økologiske Kyllingen har hatt god plass, god mat, godt stell, variert miljø, stort uteområde, naturlig døgnrytme og et langt kyllingliv. Konvensjonell industrikylling lever i ca 28 dager, en landkylling lever i 40-45 dager og en debiogodkjent økologisk kylling lever i minst 70 dager. Dette er med andre ord en kylling som har hatt det bedre, som har spist bedre – og det kjennes på smaken! Både for ganen – og samvittigheten!

Tips nummer 2: Ikke stek kyllingen for lenge. Jeg er vokst opp med kylling som ble stekt til den var ferdig. Så ble den stekt litt lenger for å være HELT sikker på at den var ferdig. Tipset er et digitalt steketermometer. Stek kyllingbrystet til det har en kjernetemperatur på 62-63 grader. Da er det saftig og perfekt. Etter at det har fått hvile i minst 5 minutter har kjøttsaften fått satt seg, og du har et fantastisk kyllingbryst du kan servere med stolthet.

I denne oppskriften har jeg servert kyllingen med små neper fra Skjærgaarden gartneri i Åsgårdstrand. Et fantastisk gartneri som akkurat nå leverer små neper, pak choi og kålskudd til utvalgte butikker i Norge. Jeg var så heldig å finne noen fantastisk fine på Maschmanns Matmarked på Skøyen.

Kyllingbryst med risotto og honningglaserte neper
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Kylling
 1. 800 g kyllingbryst (gjerne økologisk med skinn)
 2. Salt og pepper
 3. 2 ss smør
 4. 1/2 ts knust chipotle chili
 5. 4 ss honning
 6. 24 minineper (eller 4 små som du deler i båter)
 7. 2 ss olivenolje
Risotto
 1. 200 g risottoris (gjerne arborioris)
 2. 1 ss olivenolje
 3. 1 sjalottløk, finhakket
 4. 1 dl tørr hvitvin
 5. 8 dl kylllingkraft
 6. 50 g parmesan
 7. 2 ss smør
 8. Sitronsaft
 9. Salt og pepper
Kylling
 1. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Brun kyllingbrystene i 2 ss smør og legg dem i ildfast form. Gni dem inn med 2 ss honning og strø på chipotle. Stek kyllingbrystene i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 63 grader. La hvile i 5-10 minutter før du skjærer i dem.
 2. Vend nepene i honning og olivenolje. La nepene steke sammen med kyllingbrystene i ovnen de siste 10 minuttene.
Risotto
 1. Fres risen i olivenoljen sammen med løken på middels varme i 3-4 minutter under omrøring.
 2. Ha i hvitvinen i risen og la koke under omrøring til hvitvinen er kokt inn.
 3. Fortsett å tilsette kraften litt etter litt til alt er hatt i. La koke til risen er al dente. Dette tar 11-13 minutter.
 4. Dra kjelen av varmen og tilsett revet parmesan og smør. Sett på lokk og la risottoen stå i 1 minutt før smør og ost røres inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Maten vi deler https://nykvist.no/