Svartkål er en undervurdert grønnsak som ikke mange kjenner til. Italienerne har brukt den i generasjoner, og har den for eksempel i sin Minestronesuppe! Den kan brukes som grønnkål, og er full av vitaminer og mineraler. I tillegg tåler den varmebehandling, og beholder både farge, konsistens og smak. Får du ikke tak i svartkål, så kan du bruke grønnkål eller frisk spinat i denne oppskriften.

Denne retten er rask, enkel og sunn! Her kan du bruke grønnsakene du har i kjøleskapet. Du kan også bruke renset grillet kylling uten skinn og ben. Lag opp litt ekstra peanøttsaus, for det kan være grunnlaget for mange gode retter. Den holder seg flere dager i kjøpeskapet, og marinaden til helgens kyllingspyd er klar!

Kylling i peanøttsaus med svartkål
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 150 g økologisk peanøttsmør
  2. 3 dl kokosmelk (en boks, finnes også økologisk)
  3. 2 ss brunt sukker
  4. 3 ss karripasta
  5. 3 ss limesaft
  6. 800 g kyllingfilet
  7. 2 ss rapsolje
  8. 2 stk gul løk, i skiver
  9. 2 dl grovhakket svartkål (bruk gjerne mer hvis du vil)
  10. 2 ss karri
  11. 2 dl fløte
  12. Salt
  13. Pepper
  14. 4 porsjoner ris
Instructions
  1. Kjør peanøttsmør, kokosmelk, brunt sukker, karripasta og limesaft til jevn saus med for eksempel en stavmikser.
  2. Skjær kyllingen i strimler eller små biter og mariner i peanøttsausen. Du kan gjerne marinere kyllingen dagen før du skal spise, eller rett før hvis du ikke er så god til å planlegge :-)
  3. Stek kyllingen i rapsoljen til den er begynner å få farge. Ha i løk, svartkål og karri og la steke i noen minutter. Ha på fløte og la koke i ytterligere 3 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Kok risen etter anvisningen på pakken.
  6. Server gjerne også med en frisk grønn salat og ferskt brød.
Notes
  1. Hvis du vil ha litt mer futt i denne retten, så kan du gjerne tilsette litt fersk chili eller chilipulver i tillegg.
Maten vi deler https://nykvist.no/

kyllingpeanøtt blogg