Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Super.nature. Den inneholder derfor produkter fra Super.nature som du får kjøpt i helsekostforretninger rundt om i landet!

Påske er sol, kvikk lunsj, sjokolade, appelsin og kos. Hvorfor ikke kombinere alt dette i en og samme dessert tenkte jeg… Etter litt testing, prøving og feiling kom jeg frem til denne artige lille desserten som smaker like godt i en leilighet i Oslo som den gjør i solveggen på fjellet. Uansett hvor du er, så vil den bringe frem påskestemningen selv om du er i en del av landet som ikke har vårsola fremme…

Hvis du ikke får tak i alle produktene, så kan du fint lage din egen variant også! Kakaonibs kan for eksempel erstattes med hakkede nøtter eller mer hakket sjokolade. Men aller best blir de hvis du får tak i alt. Her er det søtt, syrlig, friske, mykt og sprøtt. Du kan lage den som en stor pavlova, eller som jeg har gjort i små porsjonskaker. Du kan fint steke pavlovaene dagen før du skal servere dem, og bare toppe dem rett før servering. 

Ingredienser:
Pavlova:

6 stk økologiske eggehviter
1/4 ts salt
4 dl sukker
2 ts eplsidereddik (f.eks. fra Helios)
1 ts maizenna
4 ss Super.nature Gojibær
4 ss Super.nature Kakao nibs
4 ss mandelflak
8 stk Digestive kjeks
200 g mørk sjokolade
1 økologisk appelsin

Topping:
3 dl fløte
2 ss sukker
2 ss Super.nature kakaopulver
2 kurver friske bringebær
Tørkede spiselige blomster
2 ss Super.nature Kakao nibs

Fremgangsmåte:
Pavlova:

Ha eggehvitene i en ren kjøkkenmaskinbolle. Ha i saltet og pisk til eggehviten begynner å bli luftig. Spe med sukkeret litt etter litt til du fortsetter piskingen. Pisk til stiv marengs.
Vend inn eplesidereddik, maizenna, gojibær, kakao nibs og mandelflak. Grovhakk sjokoladen. Smelt halvparten over vannbad. Vend inn smeltet sjokolade og den hakkede sjokoladen. Knus Digestive kjeksen og vend inn. Riv skallet av appelsinen og vend inn.
Lag to runde bunner på to bakebrett dekket med bakapapir. Eller flere små hvis du vil lage porsjonsdesserter.
Stek pavlovaene i ovnen på 125 grader i 1,5 time på varmluft. 
Skru av ovnen og la bunnene avkjøles helt. Disse kan du fint steke dagen i forveien!

Topping:
Pisk fløte og sukker til luftig krem. Vend inn kakao. Topp halvparten av pavlovaene med pisket krem og bringebær. Legg en ny pavlovabunn oppå og topp med en runde til. Pynt med spiselige blomster, revet appelsinskall, bringebær og kakao nibs.