Kvikklunsj og appelsin er selve smaken av påsken for mange av oss. Ingenting smaker så godt som en litt smeltet kvikklunsj fra sekken etter en lang skitur i påskesola. Men dette er smaker som er like gode i solveggen på fjellet, som hjemme i storbyen eller foran peisen til kvelds. Dette er klassiske muffins, med smaken av påske!
Kvikk lunsj muffins med appelsinglasur
2017-04-11 21:27:04
Total Time
45 min
Muffins
- 250 g smør, romtemperert
- 225 g sukker
- 5 egg
- 250 g hvetemel
- 1 ss vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ss kakao
- 100 g mørk sjokolade, finhakket
- 2 stk kvikklunsj, grovhakket
Glasur
- 300 g smør, romtemperert
- 200 g melis
- 250 g kremost
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss appelsinsaft
- 1 ss revet sitronskall
Muffins
- Pisk egg og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg mens du fortsetter å piske.
- Sikt mel, vaniljesukker, bakepulver og kakao. Vend det tørre inn i eggeblandingen.
- Vend inn finhakket mørk sjokolade og grovhakket kvikk lunsj.
- Fordel røren i muffinsformer og stek i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Sjekk med en tynn pinne om muffinsene er ferdigstekt. Da kan du stille en pinne inn i midten av muffinsen uten at det henger igjen røre. Avkjøl muffinsene.
Glasur
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til en luftig krem.
Anretning
- Pynt de avkjølte muffinsene med appelsinglasuren. Pynt muffinsene med litt ekstra kvikk lunsj og revet appelsinskall!
Notes
- Bruk økologiske appelsiner i denne oppskriften, så slipper du å få spor av sprøytestoffer i muffinsen. Dette er viktig når du skal bruke skallet :-)
Maten vi deler https://nykvist.no/