Kvikklunsj og appelsin er selve smaken av påsken for mange av oss. Ingenting smaker så godt som en litt smeltet kvikklunsj fra sekken etter en lang skitur i påskesola. Men dette er smaker som er like gode i solveggen på fjellet, som hjemme i storbyen eller foran peisen til kvelds. Dette er klassiske muffins, med smaken av påske!

Kvikk lunsj muffins med appelsinglasur
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Muffins
  1. 250 g smør, romtemperert
  2. 225 g sukker
  3. 5 egg
  4. 250 g hvetemel
  5. 1 ss vaniljesukker
  6. 2 ts bakepulver
  7. 2 ss kakao
  8. 100 g mørk sjokolade, finhakket
  9. 2 stk kvikklunsj, grovhakket
Glasur
  1. 300 g smør, romtemperert
  2. 200 g melis
  3. 250 g kremost
  4. 2 ss sitronsaft
  5. 2 ss appelsinsaft
  6. 1 ss revet sitronskall
Muffins
  1. Pisk egg og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg mens du fortsetter å piske.
  2. Sikt mel, vaniljesukker, bakepulver og kakao. Vend det tørre inn i eggeblandingen.
  3. Vend inn finhakket mørk sjokolade og grovhakket kvikk lunsj.
  4. Fordel røren i muffinsformer og stek i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Sjekk med en tynn pinne om muffinsene er ferdigstekt. Da kan du stille en pinne inn i midten av muffinsen uten at det henger igjen røre. Avkjøl muffinsene.
Glasur
  1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til en luftig krem.
Anretning
  1. Pynt de avkjølte muffinsene med appelsinglasuren. Pynt muffinsene med litt ekstra kvikk lunsj og revet appelsinskall!
Notes
  1. Bruk økologiske appelsiner i denne oppskriften, så slipper du å få spor av sprøytestoffer i muffinsen. Dette er viktig når du skal bruke skallet :-)
Maten vi deler https://nykvist.no/