Fredag fikk jeg smake den nye og mye omtalte “Ben & Jerry” ølen som endelig har kommet til Norge. Som jeg skrev i dette innlegget, så hadde jeg lyst til å prøve denne ølen i noen retter, og den kreative prosessen er igang.

Her kommer første forsøk. Jeg har brukt denne søte “Chocolate Chip Cookie Dough Ale” til å lage en sirup som jeg her har brukt over en krokanis. Nei, jeg har ikke laget isen fra grunnen denne gangen. Dette var for å teste om det kunne fungere, og JA, det ble kjempegodt! Og hva med et lite glass “Ben & Jerry” øl ved siden av? Neste gang kommer jeg nok til å lage en hjemmelaget vaniljeis med sjokoladebiter som jeg har denne ølsirupen over. Mmmmm….

Ølsirup av “Chocolate Chip Cookie Dough Ale”
1 flaske Ben & Jerry Chocolate Chip Cookie Dough Ale (3,55 dl)
3 ss brunt sukker
1 ss hvitt sukker
1/2 vaniljestang
1 stjerneanis
5 hele sorte pepperkorn
-Ha alt i en stor kjele og kok til det begynner å tykne. Pass på, for dette kommer garantert til å koke over hvis du har valgt for liten kjele.
-Avkjøl sirupen.
-Jeg har her bruk ølsirupen over en krokanis med bringebær og små sjokoladekuler. Jeg har pyntet med Oxalis, men her kan du også bruke mynte eller sitronverbena. Hvis du bruker mynte, så bruk veldig lite, for eller så vil den stjele hele showet på tallerkenen – smaksmessig.

Tips: Sett isen 15 minutter i kjøleskapet før den skal serveres. Da blir den lett å lage fine kuler av, og smaken blir enda bedre.

Oversikten over hvilke vinmonopol som har “Ben & jerry” ølen på lager finner du HER!

Foto: Mats Dreyer