Risotto er en av de enkleste og beste rettene jeg vet om. Den er laget på 15 minutter, samtidig som du kan variere smakene til det uendelige… Mange bruker risotto som tilbehør, men det er også et fantastisk utgangspunkt for en rask, enkel og nydelig middag alene.
Denne risotto-varianten er laget som en klassisk risotto, og smakt til med krabbekjøtt, eple og pasjonsfrukt mot slutten av koketiden! Mmmmm…..

Krabberisotto Nykvist Matblogg Matstylist

Ingredienser (til 2 personer):
100 g risottoris
1 løk, finhakket
1 ss rapsolje
4 dl fiske- eller grønnsakskraft
50 g revet fast ost (feks grottelagret Gruyere)
2 ss godt smør
1 pasjonsfrukt
1 fylt krabbeskjell
Salt og pepper
2 stk vårløk, finhakket
100 g pillede reker
1 grønt eple, i strimler
Skallet fra 1/2 økologisk sitron

Fremgangsmåte:
Fres risottoris og løk i olje i 2 minutter i en kjele.
Spe med 1/3 av kraften og kok under omrøring. Når kraften har kokt inn sper du med ytterligere 1/3. Fortsett til du har tilsatt all kraften og risen er mør. Dette tar totalt ca 14 minutter.
Dra kjelen av varmen og vend inn ost, smør og innmaten fra pasjonsfrukten. 
Vend inn krabbekjøttet og smak til med salt og pepper.
Anrett risottoen og topp med vårløk, reker, eple og revet sitronskall.

Tips:
Topp gjerne risottoen med friske urter eller spirer før servering og server ferskt brød ved siden av. 

Krabbe risotto Nykvist Matblogg