Det er fortsatt lenge til jul, men det er lov å begynne å glede seg! Det er også lov å teste ut hvilke nye favoritter man kan få i år. Dette er nok en av mine nye julekakefavoritter. Her har jeg laget klassiske kokosmakroner, og fylt dem som franske makroner. Fyllet kan du selvfølgelig variere etter kreativitet og sesong!

makronerkokkos-5343

Kokosmakroner med aprikos og klementin
Kokosmakroner
  1. 2 egg
  2. 100 g sukker
  3. 300 g kokosmasse
  4. 50 g smeltet smør
  5. 1 ss hvetemel
  6. 1 ts bakepulver
Fyll
  1. 1 glass aprikosmarmelade
  2. 4 klementiner, vasket og grovhakket
  3. 2 ss sukker
  4. 1 vaniljestang, delt i to på langs
Montering
  1. 150 g mørk sjokolade, smeltet
Kokosmakroner
  1. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn resten av ingrediensene.
  2. Lag topper på et stekebrett med to spiseskjeer.
  3. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøl.
Fyll
  1. Ha aprikosmarmeladen, sukker, klementiner og vaniljestang i en kjele. La koke på middels varme til den tykner. Dette tar ca 15 minutter. Avkjøl.
Montering
  1. Snu halvparten av kokosmakronene. Ha en teskje aprikos- og klementinmarmelade på makronene og legg en annen makron på toppen. Sprøyt over smeltet sjokolade.
Notes
  1. Her kan du bake kokosmakronene og lage marmeladen i god tid. Monter makronene like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/