Det er fortsatt lenge til jul, men det er lov å begynne å glede seg! Det er også lov å teste ut hvilke nye favoritter man kan få i år. Dette er nok en av mine nye julekakefavoritter. Her har jeg laget klassiske kokosmakroner, og fylt dem som franske makroner. Fyllet kan du selvfølgelig variere etter kreativitet og sesong!
Kokosmakroner med aprikos og klementin
2016-10-21 12:58:41
Kokosmakroner
- 2 egg
- 100 g sukker
- 300 g kokosmasse
- 50 g smeltet smør
- 1 ss hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fyll
- 1 glass aprikosmarmelade
- 4 klementiner, vasket og grovhakket
- 2 ss sukker
- 1 vaniljestang, delt i to på langs
Montering
- 150 g mørk sjokolade, smeltet
Kokosmakroner
- Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn resten av ingrediensene.
- Lag topper på et stekebrett med to spiseskjeer.
- Stekes i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøl.
Fyll
- Ha aprikosmarmeladen, sukker, klementiner og vaniljestang i en kjele. La koke på middels varme til den tykner. Dette tar ca 15 minutter. Avkjøl.
Montering
- Snu halvparten av kokosmakronene. Ha en teskje aprikos- og klementinmarmelade på makronene og legg en annen makron på toppen. Sprøyt over smeltet sjokolade.
Notes
- Her kan du bake kokosmakronene og lage marmeladen i god tid. Monter makronene like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/