Det er sommer, og det betyr snart sommerferie. Det betyr igjen mer tid til kos, mer tid til matlaging, og mer tid til å invitere venner og familie på middag – eller kake!

Hvis du ikke har drømmesommerkroppen på plass nå, så er det uansett for seint for i år. Så vær fornøyd med den sommerkroppen du har, og nyt årets sommer. Hva med å lage en sommerkake med tropisk smak av banan, kokos, pasjonsfrukt og sjokolade?

Kokos- og banankake

Kaka inneholder sponsede produkter fra Helios og Super.nature, så innlegget er derfor merket med “Sponset”.

Jeg testet, feilet og kom frem til en oppskrift som ga en saftig og smaksrik kake jeg tror hele familien vil elske. Du kan også doble mengden glasur hvis du vil. Da deler du kaka i to lag og fyller halvparten av glasuren mellom lagene. Da får du en ENDA bedre kake!

Kokos- og banankake

Ingredienser (til en 24 cm springform):
Kake:
2 egg
8 ss sukker
4 dl Helios økologiske kokosmelk
3 bananer, most
3 ss smør, brunet
250 g hvetemel
4 ss Super.nature kakao
4 ss Super.nature kakao nibs
1 dl lønnesirup

Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 
Vend inn kokosmelk, bananer, brunet smør, hvetemel, kakao og kakao nibs. 
Ha røren i en smurt springform. 
Stekes i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter (til du kan stikke en tynn pinne inn i midten av kaken, uten av det henger igjen deig på pinnen).
Ta kaken ut av ovnen og stikk små hull i toppen av kaken med en tynn kniv eller en tynn pinne. Hell over lønnesirupen og la den trekke inn i kaken mens den er i formen. 
Avkjøl kaken.

Glasur:
1 stor boks philadelphia
4 ss melis
1 boks mascarpone
4 ss kremfløte
innmaten fra 1 pasjonsfrukt

Fremgangsmåte:
Pisk sammen philadelhia, melis, mascarpone og fløte til en luftig og myk glasur. 
Vend inn pasjonsfrukt. 

Servering:
Topp kaken med glasuren. 
Pynt gjerne med skiver av banan, friske bringebær og pasjonsfrukt. 

Kokos- og limekake Nykvist Maten vi deler