KöD Oslo Maten vi deler

Maten i dette innlegget er sponset av KöD.

Alle bildene i dette innlegget er tatt av Mats Dreyer.

KöD er er i utgangspunktet er dansk restaurantkonsept, og de har to restauranter i København og en i Aarhus. De har nå åpnet sin første restaurant utenfor Danmark, og har valgt Norge og Oslo som destinasjon. KöDs Oslorestaurant ligger i Posthallen midt i Oslo sentrum, et lite steinkast fra Karl Johan. Som restaurantens navn avslører, så er det kjøtt og biff som har hovedfokus på menyen, men de har også ryddet plass til både østers, ravioli med sjøkreps, tunfisk og kylling.

KöD har akkurat åpnet dørene, og vi dro innom for å teste menyen. Klarer de å konkurrere med de andre biffrestaurantene i byen? Er det KöD du skal besøke for å nyte byens beste biff?

Lokalet er stort, luftig og vakkert innredet. De to etasjene gjør at man ikke føler at man sitter oppå de andre gjestene, samtidig som at det det allikevel er koselig og stilrent.

Vi starter med litt snacks fra barmenyen sammen med en kald øl. Wagyu på spekk-kjeks & frisk ostekrem, “Corn dog” med chorizo, chipotlemayo & sakura samt cheese puffs – puffet chips & røkt cheddar kommer vakkert presentert. En perfekt liten start på middagen. Gode smaker som setter igang smaksløkene. Særlig den nyfriterte “Corn dogen” var helt fantastisk. 

Vi tester også restaurantens østers, og tre varianter kommer på et stort fat. En østers er toppet med epleskum & marinert eple,  en posjert østers med syrnet fløte & dillolje og en “Nordic” style med syltet kamille & havtorn. Morsomme, kreative og gode østers. En nydelig start for deg som elsker østers, men som synes det blir litt kjedelig med østers naturelle…

KöD Oslo Maten vi deler

Til hovedrett er det tid for å teste ut KöDs spesialitet – nemlig biff. Vi ber om kokkens favoritt, og får servert en entrecôte fra USA som er modnet i 35 dager. Entrecôten har kokkene kjørt sous vide på 52 grader til den har en perfekt rosa kjerne. Biffen grilles deretter på en stor grill med glødende lavasteiner for å få den gode grillsmaken. Mange vil kanskje si det er “pinglete” at de ikke griller alle biffene fra rå tilstand på en slik restaurant, men når det skal serveres flere hundre biffer hver eneste kveld, så synes jeg dette er en fin løsning. Dette gjør at hver eneste biff er like perfekt grillet.
Som tilbehør får vi Pommes Royale, grillede aspargesbønner med hvitløksmør, hjemmelaget bearnaisesaus og portvinsaus. Enkelt og godt tilbehør der spesielt Pommes Royalen må fremheves. Dette er en hjemmelaget dobbeltfritert fries som vendes i trøffel og havsalt. Gyllne perfekte fries som jeg nesten hadde byttet bort ventrearmen min for å spise igjen. 

Jeg leste en anmeldelse av KöD der en anmelder hadde bestilt entrecôten, og synes hovedretten ble for dyr. Entrecôten koster kr 585,-, og i tillegg bestiller du tilbehøret du ønsker ved siden av. Men en 400-grams biff og tilbehøret holder fint til to personer, så prisen per person blir i realiteten halvparten hvis du deler med en du er glad i. Biffen vi fikk på KöD var absolutt verdt denne prisen! 

KöD Oslo

Vi er mette, men må jo teste hva dessertkokken har å by på også. Vi går for en fritert eplepai med vaniljeis og sjokoladefudge med pasjonsfrukt og marengs. Smart med marengs på dessertmenyen når det går med såpass mange eggeplommer hver kveld til den hjemmelagde bearnaisesausen.
Eplepaien er sprø på utsiden, med varm eplekompott inni. Den kremede vaniljeisen sitter som et skudd til. Sjokoladedesserten består av mektig og fløyelsmyk sjokolade som får følge av syrlig tilbehør som matcher perfekt. Begge dessertene får følge av et “snø” som sannsynligvis er laget med maltodedextrin, som er et produkt som ofte brukes til å lage et luftig snø. Begge dessertene har fått i overkant mye “snø” på seg. Dessverre smaker “snøet” nesten ingenting, og man får følelsen av at det bare er litt smaksløs melis som ikke tilfører retten noenting. 

KöD Oslo, Maten vi deler

Alt i alt var dette en utrolig bra restaurantopplevelse. Dette er nok det beste kjøttet og den beste biffen vi har spist på leeenge, så nå vet vi ihvertfall hvor vi skal gå neste gang vi har lyst på biff! Både snacks og forretter var også nydelige. Så med noen små justeringer på dessertene, så er dette det perfekte stedet for en helaften i vakre omgivelser. Dette er steder for deg som skal feire bursdag, spise med en kollega, eller om du skal på Tinder-date. 

KöD Oslo