Onda restaurant på Aker Brygge har fått medfart i media de siste dagene på grunn av en ammende kvinne som ble henvist til toalettet for å mate sitt barn av en av restaurantens ansatte. Ledelsen har gått ut og fortalt at dette ikke er noe restauranten står inne for, og at det skal ryddes opp intern mandag morgen.

Har du ikke fått med deg saken? Les hele saken HER!

Om en restaurant ønsker ammende mødre i sitt lokalet eller ikke, er opp til hver enkelt restaurantsjef og ledelse. Jeg selv vil ikke ha en pupp i ansiktet mens jeg spiser, mens andre synes det er en menneskerett å kunne amme hvor man vil. Restaurant Onda har sagt at dette er ok i deres lokaler, men at dette ble klønete løst av en av restaurantens ansatte. Så langt så bra! At den ammende moren har fått et helt fakkeltog med ammende mødre til å gi terningkast 1 på Facebook er ikke like bra, men det er en helt annen diskusjon.

MEN, så kommer problemet. Søndag ettermiddag kommer dette innlegget på restaurantens Facebook-side fra Ondas booking-sjef:

 

image

 

Huff huff huff huff…. Hvor skal jeg begynne…. Her er det mye feil! Dette innlegget burdet egentlig hete “Kjære Elvira Björk!”. Her er det et større problem for ledelsen og ta tak i mandag morgen enn en servitør som ikke liker amming. Det er fint at det jobbet både mørkhudede, asiatere, polakker og folk fra hele verden på Onda. Det er også tipp topp at Elvira er lesbisk. Men HVA I ALL VERDEN har dette med den ammende moren å gjøre? Trodde du, Elvira, at dette skulle rette opp restaurantens inntrykk og gi høyere terningkast og flere besøkende?? Sorry…  Av og til er det aller beste å legge seg så lang og flat man er når man har gjort noe dumt. Angrep er SVÆRT sjelden et virkemiddel som hjelper. Ihvertfall ikke for oss som jobber i servicebransjen.

Så til ledelsen på Onda restaurant: Hvis dere vil overleve, så bør dere ha kontroll på hvem som legger ut hvilke innlegg på deres Facebook-side. Et slikt innlegg har større effekt enn man kanskje tror…. Dere bør også spandere en kurs om sosiale medier, service og “hvordan takle kritikk-kurs” på Elvira. Hvis hun har en jobb å gå til mandag da…