5. februar 2019 går vi inn i grisens år! Dette er en feiring som varer i 15 dager, og som den 15. dagen avsluttes med en lanternefestival i Kina. Det kinesiske året starter ikke samme dato hvert år, men feires den dagen med den andre nymåne etter vintersolverv… Og i år faller altså dette på den 5. februar. Uansett når dagen faller, så feires den hvert år med fyrverkeri, kinaputter, gull og fargen rødt. Mange kinesere serverer en 8-retters meny denne dagen – fordi 8 er et lykketall!

Jeg har lenge hatt lyst til å reise til Kina, og gjerne oppleve den kinesiske nyttårsfeiringen… Det rekker jeg ikke i år, så gleden var stor da jeg ble invitert til Ling Ling på Aker Brygge for å teste ut restaurantens kinesiske nyttårsmiddag. Mat og drikke er sponset av Ling Ling.

Vi ønskes velkommen og får servert en “Golden Pearl signature Cocktail”. En cocktail med smak av yozulikør, mandarin, litchi og multe. Den er fantastisk på smak. Kanskje litt i søteste laget for min smak, men en hyggelig start på kvelden.

Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg, er restaurantlokalet til Ling Ling et av de vakreste i Oslo. Jeg er glad for at lokalene igjen etter at Onda la ned for noen år siden. Nå er det den internasjonale stjernen Ling Ling som har flyttet inn, og satser på mer liv, flere eventer, gode drinker, brunch og ikke minst et noe yngre kundegruppe. 

Ling Ling serverer en 8-retters nyttårsmeny fra 5. til 9. februar, så her gjelder det å bestille bord hvis du vil sikre deg å være med på den kinesiske feiringen!

Første rett som serveres er en “lykkesalat” som serveres i en stor bolle. Alle ingrediensene ligger separert i bollen, så nå er det gjestenes tur til å blande salaten for lykke, og forsyne seg selv. Sprø grønnsaker, frodig salat, tynne skiver av laks, lakserogn, fritert sopp sjalottløkolje og en spicy chilisaus. Alt blandes sammen til en smaksrik og fantastisk god salat. 

Så serveres det klassisk crispy duck med andebryst og klassisk tilbehør. Etterfulgt av tre varianter Dim Sum. Klassiske kinesiske retter som smaker godt. De sparker deg ikke av stolen, men smakene er milde, snille og stryker deg varsomt på kinnet fremfor å slå deg i bakken. 

Så kommer tre retter på bordet samtidig. Dampet kveite med sopp og skiver av parmaskinke. Kveiten er perfekt tilberedt. Parmaskinkeskivene er litt tykke, men smaksmessig er det godt. Den andre retten er and i trøffelsaus. Sprøtt skinn, saftig og mør and og masse trøffelsaus. Den siste av de tre rettene er en ovnsbakt “riskake” med reker og sopp. Risen er saftig, klebrig og god. Risen er pakket inn i lotusblader og stekt i ovnen, noe som gjør at den er sprø utvendig og saftig på innsiden. 

Det nærmer seg slutten, og to desserter med mandarin som tema kommer på bordet. En frisk og deilig avslutning på en fin kveld med hyggelige mennesker.

Så: bestill bord og bli med på feiringen av grisens år! Dette er året som innebærer velstand og overflod, med tid for å avslutte ting som har bekymret seg, enten det gjelder jobb, kjærlighetslivet eller andre ting i livet.