PannaCotta er en av de enkleste og beste dessertene jeg vet om! Mektig, syndig, fløyelsmyk og fantastisk god…. Her er trikset å ha i nok gelatin til at den blir stiv, men ikke så mye at den blir sprettball. Jeg lager også karamell av sukkeret, slik at du får en vri på PannaCottaen som gjør at gjestene blir sittende med store smil! Husk å servere friskt tilbehør ved siden av, for å kompensere det søte og mektige…. Prøv feks toppet med friske bjørnebær, rips, bringebær og for eksempel smuler av krydderkake som du steker i olje til de blir sprø. Søtt, syrlig, fløyelsmykt og sprøtt – akkurat det en drømmedessert skal inneholde….

pannacotta1-2641

Karamell PannaCotta
Serves 8
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 100 g sukker
 2. 100 g brunt mykt sukker
 3. 1 liter kremfløte
 4. 2 dl h-melk
 5. 1 vaniljestang, delt i to på langs
 6. 4 stjerneanis
 7. 2 kanelstenger
 8. 7 plater gelatin
 9. 150 friske bær
Instructions
 1. Lag karamell av sukkeret. Ha på fløte, melk, vaniljestang, stjerenanis og kanel. La koke til karamellen løser seg opp.
 2. La gelatinen ligge ti minutter i kaldt vann. Trekk kjelen med fløteblanding av varmen, press vannet ut av gelatinen og ha gelatinen i fløten.
 3. Ha bær i bunnen på serveringsglassene. Sil fløteblandingen og ha i glassene.
 4. La PannaCottaene stå kjølig, gjerne over natten, men minst 3-4 timer.
 5. Ta PannaCottaene ut av kjøleskapet 20 minutter før servering.
Notes
 1. Jeg har pyntet dessertene mine med friske bjørnebær, gjøksyre (Oxalis) og små sjokoladekuler fra Valrhona, men her kan du bruke de bærene du liker aller best, og for eksempel mynte eller sitrinverbena.
Maten vi deler https://nykvist.no/