Julen er kaketid, og det er gavetid! Her er en kake som er begge deler! Perfekt som gave, og like perfekt som dessert etter et langt julemåltid! Oppskriften er basert på min honningkake fra “Maten vi deler” som jeg for noen uker siden vant NM i honning med. I tillegg har jeg tilsatt litt kakao, kanel, tranebær og pistasjnøtter for å gjøre den enda litt mer “julete”! Den holder seg noen dager, og kan både stekes i brødform som “formkake”, men denne versjonen er fylt med “karemellkrem” og toppet med en mascarponekrem med kanel…

Denne oppskriften er perfekt til en springform som er ca 21 ca i diameter.

Julens beste honningkake med tranebær, honning og pistasj!
Serves 8
Total Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 30 min
Kake
  1. 2 egg
  2. 2 dl brunt sukker
  3. 2 dl honning (velg din favoritthonning - og den er vel norsk??)
  4. 1 dl sterk kaffe
  5. 1 dl rapsolje
  6. 4 dl siktet hvetemel
  7. 1 ts bakepulver
  8. 1 ts natron
  9. 1/2 ts salt
  10. 1 ts kanel
  11. 2 ts kakao
  12. 1 dl tørkede tranebær
  13. 1 dl grovhakkede gule rosiner (du kan også bruke vanlige rosiner)
  14. 1 dl grovhakkede pistasjnøtter
Fyll
  1. 1 boks Caramelized milk fra Tørsleffs (du kan også bruke bruke søtet kondensert melk. Da dekker du boksen med vann og koker den i 4 timer. Pass på at boksen hele tiden er under vann.)
Topping
  1. 1 boks mascarpone
  2. 2 ss melis
  3. 1 ss kanel
  4. 1 dl fløte
Kake
  1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i da 5 minutter.
  2. Vend inn resten av ingrediensene.
  3. Ha røra i en smurt form og stek på 160 grader i ca 60 minutter. Sjekk med en tynn pinne. Kaken er ferdig når det ikke henger igjen røre på pinnen når du tar den ut.
  4. Avkjøl kaken.
Fyll
  1. Del kaken i to på langs og fyll med karamellkremen.
Topping
  1. Pisk mascarpone, melis, kanel og fløte til en luftig krem. Pass på at du ikke pisker for lenge. Spre toppingen utover kaken og server!
Notes
  1. Jeg har i tillegg pyntet med fantastisk julepynt fra merimeri.com. Den er lagd i tre, og kan ikke spises... Men hvis du vil pynte med noe spiselig, så kan du for eksempel pynte med friske bringebær, honning, hakkede nøtter og melis. Her er det bare kreativiteten som setter grenser...
Maten vi deler https://nykvist.no/

Alle bildene i dette innlegget er tatt av Mats Dreyer!