Dette innlegget inneholder mot slutten en beskjeden anbefaling av mine egne bøker, og er derfor merket med “Reklame”!

Vi nærmer oss med stormskritt, og selv om det blir en annerledes jul i år, så kommer snart spørsmålene vi alle stiller oss selv hvert år… Hva ønsker tante seg? Hva skal jeg kjøpe til svigerfar som har alt? Hva skal jeg finne på til en fetter du bare ser et par ganger i året? Og finnes det et altarnativ til sokker til far?

Jeg håper at dette innlegget kan gi deg svar på noen av disse spørsmålene! En god stekepanne, en skarp kniv eller noe godt man kan bruke i maten faller stort sett alltid i smak. Det er mange der hjemme som hver gang de tar frem stekepanna for å lage mat tenker “Nei, NÅ skal jeg kjøpe meg ny stekepanne snart…” Så går dagene, ukene og månedene… Nå kan det kanskje være en perfekt anledning til å oppdatere kjøkkenskapene til venner og familie! Og det beste av alt er at du kanskje får enda bedre mat neste gang du kommer på besøk…

Hvert år rundt disse tider får jeg spørsmål om jeg har noen anbefalinger til hva man kan kjøpe av kjøkkenting i julegave, og har derfor laget en liste over mine favoritter! Så blir det kanskje litt enklere for deg å orientere deg i jungelen av produkter der ute!

Jeg har lagt inn linker til nettbutikker der du finner produktene. Du finner dem sikkert billigere andre steder, og kanskje har de disse produktene i din lokale butikk?

Vinglass
Gode vinglass er viktig for de fleste som er glade i god mat. Mine favorittglass er fra Zalto, og er helt fantastiske å drikke av. De er tynne, dyre og du må behandle dem med kjærlighet, men det gjør man med glass man er glad i.

Kniver
Alle som er glade i og lage god mat elsker en god kniv. Mine favorittkniver er Masahiro og Global. Hvis du vil gå for noen litt rimeligere kniver, så er Victorinox et godt alternativ.

Stekepanne
En god stekepanne er viktig, og en venn du har i mange år. En av mine favoritter i år er Tefal sin Termo Fushion stekepanne. Den har et nytt non-stick belegg som til og med tåler kjøkkenredskaper i stål. En annen favoritt er Woll stekepanne som er litt tyngre og fordeler varmen godt. Den har også avtagbart håndtak som er smart hvis du har brunet biffen i stekepanna og skal steke den videre i ovnen. Da tar du bare av håndtaket og setter hele panna inn i ovnen.

Steketermometer
Jeg mener alle hobbykokker bør ha et digitalt steketermometer hjemme. Det gjør jobben enklere, og du slipper å gjette når biffen er ferdigstekt. Weber har kommet med et bra steketermometer som du kobler til telefonen, der du i en app kan se grader, grafer og når det du tilbereder nærmer seg ferdig. Da kan du vente på elgsteken sittende i sofaen med et glass vin. Noen menn mener at steketermometer er for pingler, men når de kan koble de til telefonen og se temperaturen på en app, så er det plutselig litt gøy igjen… I tillegg følger det med to sensorer, som gjør at hvis du feks steker to kjøttstykker i ovnen, så kan du sette en sensor i hvert kjøttstykke, så har du full kontroll.

Gavekort
Det er viktigere enn noen gang at vi støttet lokale butikker og restauranter. Så hvorfor ikke kjøpe et gavekort på din favorittrestaurant til en du er glad i? Hvis du vil slå ut håret helt, så vil jeg anbefale gavekort på for eksempel Restaurant Rest, eller Restaurant A´Laise. Og hvis du kjøper gavekort for to til en singel venn eller onkel, så er det jo en mulighet for at du får bli med også…

Bok
En kokebok er noe de fleste blir glad for. Gjerne en du vet den du skal overraske kommer til å bruke, og ikke en som blir stående i bokhylla… Hvis du har en onkel som er glad i grilling, så kunne jo kanskje en av mine to grillbøker falle i smak. Enten Glød, eller Sunt på grillen. Og hva med å gi en kokebok sammen med en av de andre gavene jeg har anbefalt over? En kokebok og et digitalt steketermometer? Eller kanskje en bok om vin og en Zaltoglass? Den nye vinboka til Sara Døscher gir deg svar på de 101 mest stilte spørsmålene om vin, masse lærdom og en god latter når hun gir deg svaret på hva slags vin du serverer til kråke…

Du kan selvfølgelig gjøre julegavene mye billigere også ved å lage et glass brente mandler eller en boks med pepperkakekarameller. Mulighetene er mange, selv på et mindre budsjett!

Jeg har mange flere forslag, men jeg måtte stoppe et sted, så dette er noen av mine favoritter til årets julegaver! Så lykke til med julegavehandelen. Forhåpentligvis fikk du løst noen av de vanskelige gavene nå!?