Det er julebrussesong, og diskusjonen er som alltid: Brun eller rød julebrus! Jeg er uten tvil i den delen av befolkningen som elsker den røde julebrusen. Men dette innlegget handler ikke om fargen på julebrusen, men nye måter å bruke den på. I denne oppskriften kan du selvfølgelig bruke din favoritt julebrus – uansett farge og smak!

Foto: Mats Dreyer

Dette må jo være verdens enkleste is? Du fryser rett og slett ned julebrus i isformer, og dypper dem i smeltet sjokolade og strør over hakkede pistasjnøtter før de serveres!

Geneialt å ha i fryseren i jula når barna løper rundt og har lyst på noe godt mellom all julematen? Hvis du vil gjøre dem litt sunnere, så bruker du sukkerfri julebrus! Eller hvis du er av de heldige som sitter med en flaske julebrussaft, så kan denne også brukes i disse isene!

Julebrusis:
1/2 liter julebrus
1 dl friske bringebær
100 g sjokolade
4 ss hakkede pistasjnøtter
Fyll julebrys i isformer som er ment til ispinner, for eksempel disse fra Clas Ohlsson. Fyll formene 2/3 fulle. Putt to bringebær i hver form. Sett i pinnene. Frys ispinnene til de er gjennomfrosne. Lag mange, så har du i fryseren i hele jula!
Smelt sjokoladen over vannbad til den smelter. Ta isene ut av fryseren. Dypp tuppen av hver is i den smeltede sjokoladen. Strø over pistasjnøtter før sjokoladen stivner. Server umiddelbart.

Har du dårlig tid, eller har små barn i huset, så kan du selvfølgelig droppe sjokoladen og pistasjnøttene, og servere julebrusisene rett ut av fryseren!