Jeg ELSKER norske jordbær! Og jeg elsker jordbærsuppe! Hvis jeg måtte velge en råvare jeg skulle spise resten av livet, så er nok norske jordbær i sesong på en klar pallplass. Ingen andre råvarer bringer frem så mange barndomsminner og smaker så sommer som de norske jordbærene når de er på sitt aller beste. Jeg husker fortsatt de lykkelige somrene som barn da vi var på jordbær-selvplukk, og jeg kom hjem med mer jordbær i magen og på t-skjorta enn jeg hadde fått i kurven. Jeg hadde med andre ord ikke gjort meg så godt som profesjonell jordbærplukker. Ihvertfall ikke hvis jeg fikk betalt pr fulle kurv jeg leverte inn….

Jordbærsuppe
Foto: Mats Dreyer

De norske jordbærene er så gode at de fint kan nytes naturelle i sola! Her har jeg laget en smaksrik jordbærsuppe som er en av mine store favoritter når det er på sitt varmeste og sommeren. Denne suppa kan du også fryse ned i en boks, og skrape den opp i glass som en granitè. Perfekt toppet med musserende vin som en velkomstdrink, eller som en hvilerett før desserten i en middag!

Jordbærsuppe med pepper og stjerneanis
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 2 kurver norske jordbær
 2. 4 dl vann
 3. 1,5 dl sukker
 4. 1 vaniljestang, splittet i to på langs
 5. 4 stk stjerneanis
 6. 1/2 ts hel sort pepper
 7. 1 sitron
 8. Frisk mynte
 9. 1 dl mandelflak
Instructions
 1. Ha en kurv jordbær (med det grønne på) i en kjele sammen med vann, sukker, vaniljestang, stjerneanis og pepper. La koke til sukkeret er løst opp og suppen er fin og rød. Avjøl.
 2. Sil suppen og smak til med sitronsaft og -skall.
 3. Server jordbærsuppen med restene av jordbærene (delt i to), frisk mynte og mandelflak.
Notes
 1. Server suppen gjerne med en skje kesam eller vaniljeis!
Maten vi deler https://nykvist.no/

Prøv også kryddermarinerte jordbær