Det er sommer, og det er tid for å nyte de norske jordbærene og rabarbraen før det er for sent. Vi er på ferie i Portugal, men både jordbær og rabarbra er også på alle matmarkedene akkurat nå. Så i dag på bloggen ble det en dessert som gir meg barndomsminner – nemlig en jordbær- og rabarbrasuppe.

Oppskriften er enkel, og suppa lages rett og slett ved å koke vann, sukker, rabarbra og jordbær til sukkeret er løst opp. Suppen avkjøles før den er siles og smakes til med sitronsaft. Enkelt og fantastisk godt. Du kan toppe suppa med akkurat det du vil før servering, enten det er solmodne jordbær, terninger av rå rabarbra, spiselige blomster eller en kule vaniljeis. Jeg har rett og slett servert suppa med en ispinne. Enda enklere, litt morsomt og like godt!

Hvis du har litt mindre sukker og litt mer sitron i suppa, så kan du servere den som en rabarbralimonade! Fyll et glass med is og rabarbralimonade, så har du en nydelig drink i sola! Du kan selvfølgelig også servere iskald rabarbralimonade i et fint glass og toppe den med Champagne, så har du sommerens velkomstdrink!

Hvis du vil ha enda litt mer smak i rabarbrasuppa, så kan du ha grønn kardemumme, vaniljestang og/eller kanelstang i suppa mens den koker.

Jordbær- og rabarbrasuppe
Til 4 porsjoner

1 kurv jordbær
4 stenger rabarbra (ca 300 gram)
200 g sukker
1 liter vann
sitronsaft
Rens jordbærene og del dem i to. Del rabarbraen i grove biter (behold skallet på). Ha jordbær, rabarbra, sukker og vann i en kjele. Kok opp og la koke i 5 minutter. La suppa avkjøles i kjelen.
Sil suppa. Smak til med sitronsaft, og la den stå kaldt til servering!