Det er høysesong for jordbær! Jeg er i Italia og nyter Italienske jordbær, men må være ærlig og si at jeg savner de saftige solmodne norske jordbærene…. Jeg har laget en Italia-inspirert dessert som er et godt alternativ til jordbær med fløte. Og det er jo ingen tvil om at denne desserten blir enda bedre med norske jordbær!

Ingredienser (4 pers):
1 stor boks mascarpone /eller to små
2 ss demerara sukker
frøene fra 1 vaniljestang
revet skall fra 1 økologisk lime
4 ss fløte
4 ss finhakkede pistasjnøtter
2 kurver jordbær

Fremgangsmåte:
Bland sammen mascarpone, sukker, vaniljefrø, limeskall og fløte i en bolle. Tilsett litt ekstra fløte hvis du vil ha mascarponekremen litt løsere. Viktig at den ikke er for fast. Vend inn de hakkede pistasjnøttene.
Del jordbærene i to eller fire.
Anrett mascarponekremen på fire tallerkner og topp med jordbær.

Tips:
Du kan gjerne toppe desserten med mer hakkede pistasjnøtter og spiselige blomster eller frisk basilikum før servering.